Her skal 60 flyktninger sove i natt

– Vi må hjelpe flyktningene der de er, enten det er i Syria, underveis i Europa eller når de kommer hit til Norge, sier Røde Kors-sjefen. Organisasjonen huser flyktninger i natt fordi det ikke er plass til dem andre steder.

Her skal 60 flyktninger sove

Røde Kors huser i kveld syriske flyktninger som UDI ikke har kapasitet til å ta hånd om.

Foto: Petter Olden

Strømmen av syriske flyktninger til Norge er nå blitt så stor at myndighetene har problemer med å skaffe dem en seng. I natt må Røde Kors i Oslo innlosjere 60 flyktninger.

– Nå er det viktig ingen av flyktningene må sove på gata. Det er et akutt behov akkurat nå, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid.

Rundt 130 nye flykntinger ankommer Norge hver dag. Etter en farefull reise er flyktningene glade for å komme frem.

– Akkurat nå føler jeg meg veldig trygg og takker Gud for det, sier Salal, en av syrerne som ankom Røde Kors i Oslo i kveld.

60 syriske flyktninger må overnatte hos Røde Kors

Se reportasjen fra Kveldsnytt om flyktningene som kom til Norge i kveld.

En vanskelig reise

Salal og Inad er brødre og har reist sammen fra Syria. De ankom Røde Kors sine lokaler klokken 21:30 i kveld og var trøtte etter den lange reisen.

– Reisen var ikke uten problemer. Vi har slitt underveis. Det var ikke så enkelt i andre land, men i Norge er det veldig bra, sier Salal.

– Situasjonen er veldig bra. Vi er glade og har det bra, sier broren Inad.

Inad og Salal

ANKOM I DAG: Inad til venstre i bildet og Salal er to av de syriske flyktningene som ankom Norge i dag.

Registrerer seg i morgen

– Det er en veldig krevende situasjon vi har nå. Det ser ut til at det blir omtrent 700 nye asylsøkere denne uken, sier fagsjef i Utlendingsdirektoratet, Knut Berntsen.

I morgen tidlig får flyktningene frokost hos Røde Kors før de skal tilbake til Politiets utlendingsenhet for å registrere seg som asylsøkere.

– Det er klart at dette er en belastning på hele utlendingsforvaltningen. Men vi har planer for denne typen ankomster og det er de vi følger nå, sier Berntsen.

– Det er myndighetenes ansvar å ta vare på de asylsøkerne som kommer, vi er en støtteaktør og skal hjelpe til så godt vi kan. Nå ser vi på mer permanente løsninger og bygger mer kapasitet fremover, sier Havnelid.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger