Her fester foreldrene med russen

Stadig flere foreldre blir med på «foreldrerulling» og drikker med russen. Det er helt greit, mener russ og foreldre, mens rektorer kritiserer trenden.

Stadig flere foreldre blir med på buss-rulling i russetiden. Helt greit, mener både russ og foreldre, mens rektorer i Oslo kritiserer trenden.

Denne maikvelden fikk NRK være med når foreldre og russ "rullet" i russebussen

Ved første øyekast kan det se ut som et helt vanlig russevorspiel. Øl på bordet, pølser på grillen, russ som leker drikkeleker.

Men det er én ting som skiller seg ut: Denne kvelden skal foreldrene være med og «rulle» med russebussen Villains i Bærum – på russens initiativ.

Familierulling

FAMILIERULLING: Foreldrerulling ble raskt familierulling, da både søster Line Jaang og svoger Jørgen Ingwersen slang seg med Trym og Elin Bjørn-Hansen.

Foto: NRK

– Jeg synes det er veldig koselig å ha med mamma, sier Trym Bjørn-Hansen, som mener det er bra at foreldrene får et innblikk i russetiden.

Det er første gang Elin Bjørn-Hansen er med på foreldrerulling. Hun er ikke helt enig i de som kritiserer foreldrene for å legitimere russens drikkekultur.

– Kanskje er man med på det, men det kommer litt an på. Oppdragelse er for sent nå, det du ikke har gjort tidligere, kan du glemme nå, sier hun.

Hva synes du om foreldrerulling? Gi din stemme!

Laster innhold, vennligst vent..

Kronprinsparet på «rulling»

Foreldrerulling

KONGELIG TREND: Slik så kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut da de skulle rulle med Nesbru-russen onsdag kveld.

Foto: SKJERMDUMP

Siden trenden startet i Bærum for få år siden, har det blitt stadig vanligere. I år ble til og med kronprinsparet med på rulling.

Paret skal ha blitt med kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby og resten av Normandy-bussen, noe som etter alt å dømme falt i smak.

For samme kveld la kronprinsesse Mette-Marit ut bilde av seg selv og kronprins Haakon iført russeklær, med tittelen: «Flere som gleder seg til 17. mai?», fulgt av emneknaggen #rullings.

– Sender feil signaler

Flere rektorer i Oslo og Akershus reagerer kraftig på at foreldre er med på russefester.

– Jeg synes veldig lite om det. Jeg synes foreldrene sender helt feil signaler til ungdommen, sier Per Solli, rektor ved Elvebakken videregående skole.

Det er rektor ved Sandvika videregående skole, Arne Opsahl, enig i:

– Jeg synes det er latterlig at voksne folk kler seg ut og blir med på den type festing. Vi ser at de uheldige utslagene ved russefeiringen er spesielt knyttet til russebusser. Det blir feil at foreldre er med og legitimerer en dårlig festkultur, sier han.

– Kan være en god idé

Kari Randen

MÅ OPPFØRE SEG: Kari Randen synes foreldrene skal gå foran som et godt eksempel om de blir med på russefest.

Foto: AV OG TIL

– Om foreldre kun er med for å feste med russen, er det nok ikke så lurt. Men hvis det at foreldre er med gjør at russen drikker mindre, eller at det får en dempende effekt, kan det være god idé, sier Kari Randen, leder i alkovetttorganisasjonen Av-og til.

Randen mener at det viktigste foreldre kan gjøre under russetiden, er å være tilgjengelig for tenåringene, og stille opp når det er behov.

– De har god grunn til å være litt på vakt. Det er nok bedre enn å rulle rundt med bussen, sier hun.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger