Hopp til innhold

Her beslaglegger politiet «Onkel Skrues» kunst

Heleritiltalte Imran Saber og en norsk politiker ble i formiddag pågrepet i en væpnet politiaksjon i Oslo. Etterpå ble leiligheten ransaket, og politiet har beslaglagt flere kunstverk.

Heleritiltalte Imran Saber ble i formiddag pågrepet i en væpnet aksjon i Oslo.

VIDEO: Politiet beslaglegger kunst fra leiligheten til Imran Saber.

– Vi har hatt en aksjon i dag hvor vi har pågrepet to menn og ransaket noen aktuelle adresser, sier politiadvokat Asmund Riegels ved seksjon for organisert kriminalitet.

NRK får bekreftet at Imran Saber er en av de to pågrepne. Politiet slo til mot boligen der Saber oppholdt seg i 11-tiden tirsdag formiddag.

De to er siktet for grovt heleri. Ifølge VG er den andre personen en kjent politiker og forretningsmann.

– Dette var en planlagt aksjon som vi har gjennomført på bakgrunn av en beslutning om ransaking fra Oslo tingrett. Jeg kan ikke kommentere funn. De vil bli avhørt, så vil man vurdere resultatet av ransakingen før man tar stilling til varetektsfengsling, sier Riegels.

Politiet beslaglegger kunst hos Imran Saber

Politiet tok med seg flere innpakkede bilder.

Foto: NRK

Beslagla kunst

Politimann med hund utenfor Imran Sabers bolig i Oslo

Politiet gikk til aksjon mot boligen der Saber oppholdt seg tirsdag formiddag. To menn er pågrepet.

Foto: NRK

Etterforskere fra Oslo-politiet jobbet i flere timer med å ransake Sabers leilighet etter pågripelsene. I ettermiddag bar etterforskerne ut flere innpakkede bilder fra leiligheten.

– Vi gjør det for å sikre et eventuelt krav på inndragning. Det er også noe av det som er formålet ved aksjonen vår i dag. Vi tar det vi mener representerer en viss verdi, sier Riegels.

– Vi kan bekrefte at de to som er pågrepet er siktet for grovt heleri av et betydelig pengebeløp. Det er en selvstendig siktelse, sier han videre.

Hvor betydelig pengebeløp?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

NRK har vært i kontakt med Sabers forsvarer, som foreløpig ikke har hatt anledning til å kommentere pågripelsen.

Tiltalt for heleri

Saber ble tiltalt for heleri av over fire millioner kroner i februar i fjor, nesten ti år etter at han ble siktet.

Han var etterlyst for forkynning i forbindelse med rettssaken som var berammet i januar. Politiet bekreftet overfor VG i desember at de ikke kunne finne Saber, og at saken måtte utsettes så han ikke kunne stevnes.

Etterlysningen opphørte da rettssaken ble utsatt, og etter det NRK får opplyst vendte Saber tilbake til Norge i slutten av januar.

Saber går under kallenavnet «Onkel Skrue» i det kriminelle miljøet i Oslo, og er kjent som en nær venn av NOKAS-dømte David Toska. Han ble dømt til tre års fengsel i den såkalte Wonderboy-saken.

I 2010 ble han skutt flere ganger i overkroppen av en maskert person på Jordal i Oslo.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ