Hareide hintet om samarbeid til venstresiden

– Det viktigste er ikke hvem vi samarbeider med, men hva vi samarbeider om, sa KrF-leder Knut Aril Hareide fra talerstolen.

Knut Arild Hareide mener KrFs engasjement for menneskeverdet har blitt lagt merke til blant velgerne og media.

– Fordi vi er et sentrumsparti kan vi ha innflytelse. Vi vil ha innflytelse som er viktig for sårbare grupper i samfunnet, sier partilederen.

Han nevnte Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Bodø som byer der partiet kan få innflytelse. Det betyr i flere av byene et samarbeid med venstresiden.

– Jeg tar det som et signal på at KrF skal søke makt. Hvis tidligere flertall ryker, så kan man finne andre å samarbeide med. Vi låser oss ikke hverken den ene eller andre veien, sier nestleder Dagrun Eriksen.

– Det viktigste er ikke hvem vi samarbeider med, men hva vi samarbeider om, mener Hareide.

I Oslo kan det fort bli et skifte fra et borgerlig byråd. Arbeiderpartiets førstekandidat Raymond Johansen sagt at han vil samarbeide med KrF. Men KrFs førstekandidat i Oslo, Erik Lunde, er lunken til et samarbeid med Ap.

– Det står ikke på agendaen vår å danne byråd med Arbeiderpartiet, sier Lunde.

Han håper fortsatt at KrF kan få inn to representanter i hovedstaden.

Rundt seks prosent

Dagrun Eriksen (KrF)

INNFLYTELSE: Dagrun Eriksen forteller at KrF skal søke makt.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Da de første stemmene var talt opp klokken 21 i kveld lå KrF på meget svake 4,8 prosent, en solid nedgang fra forrige kommunevalg. Men utover kvelden steg jubelen etter hvert som stemmene ble telt. Aller størst jubel var det da partilederen entret valgvaken.

– Det hersker fortsatt en viss usikkerhet, men vi har hatt en stigende form siden kl. 21. Så får vi se hva det blir endelig, sier Hareide.

– KrF har i denne valgkampen vist et ekte engasjement for verdiene vi tror på. Det er ikke bare noe vi sier, men observatørene har sett et brennende og ekte engasjement for menneskeverdet. Det skal vi kjempe for, sa Hareide til enorm jubel fra sine partikolleger.

Funnet de unge

Hareide rettet også en stor takk til ungdomspartiet.

– Ikke bare har vi gjort et bedre skoleresultat, vi har også nådd flere unge ved dette valget enn vi har gjort tidligere. Det er på grunn av KrF sin innsats. Tusen, tusen takk.

Klokken kvart over tolv står KrF med 5,7 prosent i kommunevalget og 5,6 i fylkestingsvalget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger