NRK Meny
Normal

Har fått flere tips i gullsmedsaken

Oslopolitiet har fått tips om flere navngitte personer etter at de i går offentliggjorde fantomtegninger av to menn som besøkte gullsmedforretningen Gullborgen før jul.

John Roger Lund med fantomtegningene

Etterforskningsleder John Roger Lund sier de har fått inn flere tips om navngitte personer etter at de offentliggjorde fantomtegningene i går ettermiddag.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Politiet offentliggjorde i går fantomtegninger av to menn som skal ha oppsøkt gullsmedforretningen Gullborgen like før jul i fjor.

De to mennene hevdet de skulle sjekke brannvarslingsanlegget. Brannvesenet avkrefter imidlertid at de har vært der og gjennomført en slik kontroll på dette tidspunktet.

Noen uker senere tok ukjente gjerningsmenn seg inn i forretningens lager og stjal smykker og gull for rundt 40 millioner kroner.

Flere tips

Fram til nå har politiet stått uten spor i saken, og det har vært lite tilfang av tips fra folk som kan sitte med opplysninger.

Men etter at fantomtegningene ble offentliggjort i går ettermiddag, har flere tatt kontakt med etterforskerne.

– Det har hatt god virkning så langt. Vi har fått inn rundt 15 tips i saken. Det går på navngitte personer og på folk som skal ha observert personer som ligner på dem som er på tegningene, forteller etterforskningsleder John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NRK.no.

Fantomtegning av etterlyste etter Gullborgen-tyveriet

Politiet gikk i går ut og etterlyste personene på disse fantomtegningene.

Foto: Politiet

Politiet har foreløpig ikke tatt kontakt med de navngitte personene, men bruker tid på å sjekke dem opp mot ulike registre.

– Det er ingen pågripelser ut fra tipsene, sier Lund.

Sjekker videoer

Lund forteller at etterforskningen pågår for fullt. Politiet er ennå ikke ferdig med avhørene av de butikkansatte, og har i tillegg intensivert arbeidet med å gå gjennom videoopptak fra overvåkingskameraer i nærområdet.

– Vi har 3-4 folk som jobber kontinuerlig med å sjekke opptakene. Det er her vi eventuelt kan få øye på gjerningsmennene, forteller Lund som sier at de sjekker opptak fra en større omkrets i området rundt Gullborgen i Storgata.

– Vi synes det er godt at ting nå begynner å sette seg. Vi har fått svært få tips før dette, men nå har det løsna, sier Lund til NRK.

Snakket østlandsdialekt

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med de to personene på tegningen, eller andre som har opplysninger om hvem de kan være.

  • Person 1: Ca. 45-50 år gammel, om lag 180-185 centimeter høy, kraftig/muskuløs med mellomblondt kort hår. Snakket østlandsdialekt. Han var ikledd en mørk blå jakke.
  • Person 2: I slutten av 30-årene, om lag 190 centimeter høy, blondt kort hår og iført en grønn jakke.

Politiet ber dem som kan ha opplysninger om disse personene om å ta kontakt med krimvakta på telefon 22 66 99 66.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger