Sjekker alle som var tilknyttet butikken

Oslo-politiet håper overvåkningskameraer i nærheten av Gullborgen kan ha fanget opp gjerningsmennene bak helgas gullsmedtyveri.

I tidsrommet mellom klokka 16 lørdag ettermiddag og klokka 15.10 søndag, tok ukjente gjerningsmenn seg inn i lagerlokalene til gullsmedbutikken Gullborgen i Oslo sentrum.

Etter å ha brutt seg gjennom fem ståldører og en tykk betongvegg, fikk tyvene med seg smykker og diamanter for flere titalls millioner kroner fra hvelvet i forretningen.

Her ble det oppbevart smykker for kjedens tre butikker i Østlandsområdet, samt varebeholdningen til en nylig nedlagt filial på Majorstua.

Sjekker videokameraer

Etter det NRK erfarer er politiet nå i gang med aktiv etterretning i store deler av det kriminelle miljøet i Oslo på jakt etter rykter og informasjon om helgens brekk.

John Roger Lund

Etterforskningsleder John Roger Lund.

Foto: NRK

Politietterforskerne kartlegger hvem som kan være i stand til å gjennomføre en slik jobb, og hvorvidt de nå er i fengsel eller på frifot. Politiet skal også sjekke alibiet til aktuelle kandidater.

Etterforskningsleder John Roger Lund ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt sier til NRK.no at de nå er i gang med å sjekke overvåkingskameraene fra forretninger i nærområdet.

– Vi bruker nå mye tid på å innhente video fra området rundt forretningen. Det vil være et møysommelig arbeid arbeid å få sett gjennom alt og få identifisert eventuelle biler og gjerningspersoner, forteller Lund.

Lokalene der smykkene ble oppbevart skal ha vært videoovervåket, men tyvene skal ha tatt med seg opptaksutstyret da de forlot åstedet.

Avhører ansatte

Politiet undersøker også hvor tyvene har fått detaljkunnskapen om lokalene fra.

– Vi er nå i gang med å avhøre alle som har tilknytning til forretningen, sier Lund.

Politiet skal blant annet snakke med vaktselskapene og transportselskapene som har vært knyttet til Gullborgen. Lund understreket i går kveld overfor NRK at avhør med innehaveren ikke gir grunn til å tro at det dreier seg om en innsidejobb.

– Men at de har hatt gode kunnskaper om lokalene, er det ingen tvil om, sier Lund til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste meldinger