Hansson: – Ingen i partiet er uerstattelige

Hilde Opoku går av som nasjonal talsperson i MDG og er kritisk til partiets andre frontfigur Rasmus Hansson. Hansson bekrefter uenigheter.

Hilde Opoku og Rasmus Hansson

TO LEDERE: Hilde Opoku og Rasmus Hansson leder Miljøpartiet De Grønne sammen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Vi har en ambisiøs ledermodell, hvor to forskjellige mennesker skal lede sammen. Forskjellige mennesker er sjelden enige om alt. Det er heller ikke jeg og Hilde Opoku, sier Hansson til NRK.

Han har akkurat ankommet partiets landsmøte på sykkel, med en elbuss hakk i hel.

– Det er en sykkel med naturlig karbonfiberramme fra bambusåkrene i Lusaka i Zambia». En god kombinasjon av natur og modernesykkelteknikk, forklarer Hansson.

– Ikke lang erfaring

På landsmøtet lørdag skal det velges ny nasjonal talsperson etter at Hilde Opoku har varslet at hun trer av fra ledervervet. I et intervju med Bergens Tidene er hun tydelig på at samarbeidet med lederkollega Hansson har vært utfordrende.

– Jeg synes Rasmus gjør en god jobb som stortingspolitiker, men jeg merker at han ikke har lang erfaring som politiker. Det er noe annet å drive politisk parti enn miljøorganisasjon. Det er krevende når vi har forskjellige tanker om hvordan et parti skal styres, sa Opoku, som er varaordfører i Trondheim

– Jeg synes jeg det er rimelig og forståelig at hun har kyst til å bruke kreftene på en veldig viktige jobben hun gjør i Trondheim, sier Hansson. .

Hilde Opoku og Rasmus Hansson

TO LEDERE: Hilde Opoku og Rasmus Hansson leder Miljøpartiet De Grønne sammen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

–Vi har gjort det godt i valg

Frontfiguren og partiets eneste stortingsrepresentant sier at partiledere måles på én ting, og det er å gjøre gode valg.

– Hilde og jeg har gjort det godt i valg, sier Hansson.

Han er videre klar på at Opoku kommer til å ha en viktig posisjon i partiet også fremover, men at det er gode kandidater til å ta over hennes post.

– Så lenge vi har gode kandidater som stiller til valg på den posten, så er det ingen i Miljøpartiet De Grønne er uerstattelige, inkludert meg selv. Hovedpoenget er at vi har mye gode folk, og vi kommer til å få gode folk på alle poster også etter dette landsmøtet, sier Hansson.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger