Giske støtter Valla i Yssen-saken

Kultur- og kirkeminister Trond Giske støtter måten Gerd-Liv Valla har håndtert Yssen-saken på.

Trond Giske
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

LO - leder Gerd-Liv Valla deltok på sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet i dag. Hun måtte gå spissrotgang mellom journalistene, men nektet å svare på sin egen håndtering av Yssen-saken, og presiserte at hun ikke vil gjøre noe mer for å løse den.

En etter en av sentralstyremedlemmene kom til det samme møtet. Men ingen ville si noe om den betente konflikten i LO, ingen unntatt Trond Giske.

- Jeg har ingen grunn for å kritisere hvordan Valla har håndtert denne saken, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Sognsvann rundt

Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg tror ikke at LO-saken vil svekke Arbeiderpartiet. Ut over det vil han ikke si noe om personalstriden mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og hennes tidligere venn og arbeidskollega Ingunn Yssen.

- Dette er en personalsak i LO som bør håndteres som det, alt annet vil skape uryddighet, sa Stoltenberg.

Stoltenberg og Valla hadde sin sedvanlige gåtur rundt Sognsvann i går.

- Vi snakket om politiske saker, ikke om Yssen-saken, sa Stoltenberg og forsikret at han kommer til å fortsette å gå Sognsvann rundt med LO-lederen.

Yssen-saken ikke nevnt 

Både Stoltenberg og Aps partisekretær Martin Kolberg framholdt i kveld at den såkalte Yssen-saken ikke var blitt behandlet på Aps sentralstyremøte.

- Dette har overhodet ikke vært noen tema. Saken har ikke vært nevnt med et eneste ord. Og den har heller ingenting å gjøre på et sentralstyremøte i Arbeiderpartiet. Dette er en intern personalsak i LO, sier Stoltenberg.

Han legger at det ville være galt av ham som statsminister å mene noe offentlig om en intern personalsak.

Fisket etter ny jobb til Yssen

Kolberg vedstår seg en telefonsamtale til Utenriksdepartementet for å høre om det kunne en jobbmulighet der for Yssen. Men han kan ikke se at en slik kontakt var et forsøk på å fikse noe partikolleger imellom.

- Jeg spurte om det var noe ledig for en person med Yssens bakgrunn, og det fikk jeg nei på, sier Kolberg.

Heller ikke Stoltenberg synes dette er noe kritikkverdig.
- Mange organisasjoner henvender seg til UD med lignende forespørsler, sier han. Verken partilederen eller partisekretæren ville uttale seg om

Vallas utsikter til å bli leder av valgkomiteen i Arbeiderpartiet er blitt svekket eller omstridt som følge av den offentlige krangelen om Yssens turbulente arbeidsforhold i LO.

- Vi har veldig gode prosedyrer for dette i Ap, og dem skal vi følge, sa Stoltenberg.

Atskilte saker

Lederen av Oslo Ap, Jan Bøhler roste Vallas innsats for Arbeiderpartiet og mente at personalsaken i LO ikke har noe med hennes verv som leder av valgkomiteen å gjøre.

- Det er tradisjon for at LOs leder får denne posisjonen. Vallahar skapt nytt liv i det fagligpolitiske samarbeidet mellom Ap og LO. Det har aldri vært så godt som nå. Hun er en flott leder som har gjort mye for LO, og som bidro til at vi vant valget, sier Bøhler.

Han vil ikke forskuttere valget av Valla til leder av valgkomiteen, det avgjør trolig et landsstyremøte i februar. Så er det opp til Aps landsmøte i slutten av april å følge valgkomiteens innstilling.

 

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger