Hopp til innhold

Frp-forslag som forsvant

Fremskrittspartiet har vraket flere av sine mest kontroversielle forslag i valgkampen. For eksempel går Siv Jensen ikke inn for at det skal selges vin og sprit på bensinstasjoner.

Siv Jensen (Frp) tar seg til panna.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Nestleder Per Sandberg gikk inn for dette senest i sommer. Nå sier Siv Jensen at hennes egen nestleder ikke snakket om Frp-politikk.

- Det står ikke i vårt program, sier hun.

Aktiv dødshjelp?

Forlaget om å innføre aktiv dødshjelp står i Fremskrittspartiets prinsipprogram.

LES OGSÅ: Frp går inn for aktiv dødshjelp

Nå skyver Jensen forslaget fram i tid, og sår tvil om det i det hele tatt blir noe av.

- Det står ikke i vårt handlingsprogram for de neste fire årene. Nå får det være opp til partiets landsmøte å vurdere om det er noe vi skal prioritere de neste fire årene, sier Jensen.

Se partiets hovedsaker i programmet i vår tjeneste:

I sommer lovet finanspolitisk talsmann Gjermund Hagesæter velgerne opp mot 50 milliarder kroner i skattelette. Nå har dette endret seg.

- I vårt alternative statsbudsjett for i år hadde vi et forslag på 29 milliarder. Det er en god pekepinn på hva partiet kommer til å gjøre neste år, sier Jensen.

Kalte det idioti

I sommer møttes Siv Jensen og Jens Stoltenberg til debatt om norsk arbeidsliv. I partiprogrammet tar Frp til orde for individuelle arbeidsavtaler og skriver at arbeidsmarkedet vil fungere best hvis det blir inngått avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

Frps Christian Tybring Gjedde har kalt de kollektive avtalene for idioti. Det synes ikke Siv Jensen.

- Vi har ikke tenkt å oppheve den kollektive forhandlingsretten eller inngåtte avtaler mellom partene i arbeidslivet. De står fast og videreføres under en Frp-regjering, sier hun.

- Det er en feil fremstilling å si at vi går tilbake på våre standpunkt, sier Siv Jensen. Men hun innrømmer at det har vært tilfeller av dobbeltkommunikasjon.

- Jeg innrømmer at det er mange utspill som har kommet fra enkeltrepresentanter. De har også gjort det klart at det er enkeltutspill og må stå for deres regning, sier partilederen.

Er du Frp-velger? Test deg i Valgomaten

Lyspunkt

AKTUELT NÅ