NRK Meny
Normal

Stakk fra bensinregningen

Det norske forsvaret forsynte seg med mer enn 7 000 liter flybensin. Så fløy de fra regningen.

717 skvadronens to EK-fly

BETALTE IKKE: Dette er to av tre Jet Falcon-fly i det norske Luftforsvaret.

Foto: www.mil.no

I Ungarn ligger opp mot syv år gamle ubetalte bensinregninger etter at det norske Luftforsvarets Jet Falcon har vært på besøk.

I et brev til Forsvarsdepartementet i Norge ber ungarske myndigheter om at departementet påser at regningene betales.

Ifølge brevet har ungarerne «forsøkt å løse dette problemet på et administrativt nivå, men noen av sakene er likevel fortsatt ikke løst».

De ber det norske departementet sørge for at ungarerne får betalt for:

• 2 160 liter drivstoff til fly fylt 22. mars 2002.
• 1 997 liter drivstoff til fly fylt 8. desember 2005.
• 2 867 liter drivstoff til fly fylt 2. februar 2006.

Det betyr at Luftforsvarets Jet Falcon-fly har fløyet fra regninger for 7 024 liter flybensin.

Aner ikke

Informasjonssjef Eystein Kvarving i Luftforsvaret bekrefter overfor nrk.no at de har fått beskjed fra Forsvarsdepartementet om å rydde opp i saken.

– Men det er vanskelig å si noe om hvorfor regningene ikke er betalt. Konkret gjelder dette Luftforsvarets DA-20, eller Jet Falcon, som har vært på tur i utlandet. Vanligvis pleier flyene å fylle drivstoff på regning, som siden blir sendt Norge i etterkant. Hva som har skjedd i denne saken er umulig å si. De kan ha glemt å sende regning, eller de kan ha sendt regningen feil sted, sier Kvarving til nrk.no.

Nrk.no sitter på gjenpart av de tre regningene. Samtlige er påført «Norwegian Airforce DA20 AXP Accounting Office» i adressefeltet på regningene. Det er adressen til Luftforsvarets forsyningskommando på Kjeller.

– Dette dreier seg ikke om mye penger, kun rundt 25 000 kroner, men det viktigste nå er at vi rydder opp i dette og betaler det som er utestående, sier informasjonssjefen.

Ukjent oppdrag

Kvarving kan heller ikke svare på hvilke av Luftforsvarets tre Jet Falcon-fly som er skyld i regningsrotet, eller hvilket oppdrag de var ute i.

– To av disse flyene brukes til elektronisk krigføring som blant annet å plukke opp og jamme signaler i eteren, mens det tredje brukes til å fly regjeringen og kongefamilien. Hvilket fly som har vært i aksjon her, eller hvilket oppdrag regningene knytter seg til, kan jeg imidlertid ikke svare på, sier Kvarving.

Det har ikke lykkes nrk.no å komme i kontakt med ungarske myndigheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger