Hopp til innhold

Foreldre siktet for vold mot spedbarn - jenta har fått cerebral parese og har mistet synet

Den fire uker gamle jenta som ble lagt inn på barneintensiven på Ullevål sykehus etter at foreldrene kom med det lille barnet til legevakta 7. januar i år, er utenfor livsfare, men får trolig varige skader.

Legevakten i Oslo

Foreldrene tok med det lille barnet til legevakta i Oslo 7. januar.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Det er Dagbladet som melder om skadene på jenta.

Da jenta kom til Ullevål sykehus varslet helsepersonell barnevernet, som igjen tok kontakt med politiet. Foreldrene ble pågrepet kort tid etter. Politiet mener moren, faren eller begge har utsatt barnet for grov mishandling. Begge er varetektsfengslet og nekter straffskyld.

Beate Brinch Sand

Politiinspektør Beate Brinch Sand.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

– Barnet er utenfor livsfare. Det skal gjøres noen tester, men hun blir trolig skrevet ut fra sykehus i løpet av et par dager. Jenta har fått cerebral parese og hun har ikke fått tilbake synet igjen. Det kan endre seg, men hun får varige mén som følge av dette, sier politiinspektør Beate Brinch Sand i Oslo-politiet til Dagbladet.

Barnevernet har overtatt omsorgen

Politiet kjenner ikke til foreldrene fra før og de har ingen andre barn. Begge foreldrene er siktet for grov mishandling i nær relasjon. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med forsvarerne til faren eller moren i ettermiddag.

Politiet har tidligere sagt at det er avvik mellom forklaringene til mor og far.

Barnevernet har tatt over omsorgen av barnet og det vil bli funnet et tilrettelagt beredskapshjem for henne.

Vil ha nye avhør

Både far og mor til barnet er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. Politiet sier til Dagbladet at de håper de vil få gjennomført et nytt avhør med faren før varetektsperioden utløper 5. februar.

AKTUELT NÅ