NRK Meny
Normal

Fly nødlandet i Danmark etter falsk bombealarm

Et fly måtte nødlande på Københavns lufthavn i Kastrup etter funn av en mistenkelig gjenstand om bord torsdag ettermiddag. Dansk politi melder nå at gjenstanden ikke er en bombe.

Flyet fra Turkish Airlines foretok en nødlanding etter melding om funn av en mystisk gjenstand om bord, skriver danske DR. Forsvarets bombegruppe ble tilkalt umiddelbart. Flyet skal ha vært på vei fra Istanbul til New York, og skulle i utgangspunktet ikke lande i København.

Københavns politi sier nå til DR at gjenstanden ikke skal være en bombe.

– Det ble funnet en gjenstand på flyet som ingen vil kjennes ved, og man kan ikke ta noen sjanser, sier vaktsjefen hos København politi, Kristian Aaskov, til DR Nyheter.

Ifølge Ekstra Bladet skal personalet om bord i flyet har funnet en mistenkelig gjenstand mens flyet var i luften. Piloten skal deretter besluttet å nødlande flyet på nærmeste lufthavn.

Da flyet nødlandet i Kastrup ble det kjørt til en tom del av flyplassen, og passasjerene ble evakuert fra flyet.

– Vi har gjennomgått flyet, og det er ingenting som tyder på at det skulle være en bombe. Ingen er i fare, sier Aaskov til DR Nyheter.

Nødlandingen kommer ikke til å påvirke andre avganger fra Kastrup.

– Det er ingen driftsmessige forsinkelser. Den ene banen er stengt, men vi har to andre som er åpne, sier Søren Hedegaard Nielsen, pressesjef i Københavns lufthavn, til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger