Hopp til innhold

Fikk sparken i TV 2 – må ta pause fra sin nye jobb

Mannen ble sagt opp i TV 2 som følge av seksuell trakassering. Nå må han ta en pause fra sin nye jobb i påvente av arbeidsgiverens beslutning om mannens jobbfremtid.

TV 2 logo.

FIKK SPARKEN: Mannen måtte gå fra TV 2 etter å ha blitt anklaget for seksuell trakassering.

Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Den nye arbeidsgiveren skal ikke ha vært kjent med årsaken til at mannen forlot TV 2 da han begynte hos dem, og iverksatte en gransking på arbeidsplassen da de ble klar over mannens historikk med seksuell trakassering.

De skal imidlertid ikke ha fått noen opplysninger som tyder på at mannen har utvist klanderverdig oppførsel på sin nye arbeidsplass, men har likevel valgt å sette mannens arbeidsavtale på vent i påvente av en endelig beslutning om hans jobbfremtid. Denne prosessen kan ta noen uker, opplyser arbeidsgiveren.

I en uttalelse sier mannen at han har bedt om unnskyldning for oppførselen sin i TV 2, og at han ønsker å be om unnskyldning igjen slik at budskapet når frem til alle berørte parter.

Han sier videre at han har forståelse for arbeidsgiverens beslutning.

– TV 2 kunne informert arbeidsgiveren

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand sier til NRK at det er riktig at de ikke varslet den nye arbeidsgiveren om årsaken til mannens oppsigelse.

– Dette skjedde før min tid, og ble håndtert av ledelsen i 2014. Men siden medarbeideren i en tid jobbet både for TV 2 og den arbeidsgiveren han nå har, kunne TV 2 informert arbeidsgiveren. Det er ikke anledning til å gi detaljerte opplysninger som ville vært i strid med personopplysningsloven, men ny arbeidsgiver kunne blitt orientert overordnet. Etter det jeg er kjent med, skjedde ikke det.

– Hvorfor ikke?

– Jeg vet ikke hvilke vurderinger daværende ledelse gjorde. Jeg vet at det ikke skjedde.

AKTUELT NÅ