Hopp til innhold

Fagforeningen: – Gledelig dag for Eirik Jensen

Oslo politiforening uttrykker at de vil fortsette å bistå Eirik Jensen slik at rettighetene hans ivaretas, og sier løslatelsen i dag er gledelig for ham.

Kristin Aga

STØTTER: Leder Kristin Aga i Oslo politiforening sier de har bistått for å sikre at rettighetene til Eirik Jensen blir ivaretatt.

Foto: Andrea Bae Nesset / NRK

– Vi vet at han har gjennomgått ei utrolig tøff tid med tre måneder i tilnærmet full isolasjon. Løslatelsen gjør at dette er en gledelig dag for Eirik Jensen, sier leder Kristin Aga i fagforeningen til NRK.

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble fredag løslatt fra varetekt etter å ha sittet inne i over tre måneder.

Les: Eirik Jensen løslatt fra varetekt

Siktelsen er fortsatt opprettholdt, og etterforskningen fortsetter og er ventet å være i enda noen måneder til.

Oslo politiforening har tidligere fortalt at det var sterke reaksjoner innad i politiet da det ble kjent at Jensen var pågrepet og siktet for korrupsjon.

De har som fagforening jobbet med å ivareta interessene og rettighetene til medlemmene, også Eirik Jensen.

– Vi har vært tydelige på at interessene hans skulle ivaretas. Vi har også forberedt den dagen vi har i dag, sier Kristin Aga til NRK fredag.

Takket for støtten

Eirik Jensen

LØSLATT: Eirik Jensen ble fredag løslatt fra varetekt, men siktelsen for grov korrupsjon er fortsatt til stede.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Eirik Jensen har selv hele tiden nektet for å ha begått noe lovbrudd.

I tiden Jensen har sittet i varetekt har hans forsvarer uttrykt flere ganger at det har vært svært tungt for politimannen.

I forbindelse med løslatelsen takket de for støtte fra kolleger, og også fagforeningen.

– Han takker ansatte i det fengselet han har hatt opphold i, samt fengselspresten og politipresten i Oslo politidistrikt, Oslo politiforening, som har klart å holde ham oppe når han trengte det som mest, skrev hans advokat Jens-Ove Hagen i ei pressemelding fredag ettermiddag.

Kristin Aga i Oslo politiforening forteller at de har hatt tett kontakt med forsvarer Hagen i tiden siden saken sprakk, og også støttet Jensen.

– Det er veldig hyggelig å høre. For det er veldig viktig for ei fagforening å kunne være til stede for medlemmene når de har utfordringer og har det vanskelig. Vi skal være der for å se at rettighetene til våre medlemmer opprettholdes, og da er det hyggelig at forsvareren uttrykker en slik takk, sier Aga.

Fagforeningslederen forteller at de vil fortsette arbeidet med å passe på interessene til Jensen.

– Framover håper vi at det blir fortgang i etterforskningen, og at det ikke drar ut før det kommer et utfall i denne saken, sier Aga.

Politiet ivaretar Jensens sikkerhet

I forrige fengslingsmøte i Oslo tingrett for 10 dager siden ble det lukkede dører blant annet på grunn av «fare for liv og helse». Forsvarer Jens-Ove Hagen fortalte da til NRK at det ikke dreide seg om Jensens liv og helse, men at det gjaldt personer i miljøer som Jensen har jobbet med.

Hagen påpekte også at hans klient har bodd på hemmelig adresse.

– Det ligger konstant en trusselvurdering inne når det gjelder denne tjenestemannen. Den er kontinuerlig under observasjon, jeg vil ikke si noe om han får beskyttelse der han er nå, sier Hagen.

Fagforeningen er også opptatt av at politimannens sikkerhet tas hånd om med tanke på den spesielle jobben han har hatt med kontakt mot organiserte kriminelle.

– Det er opp til arbeidsgiver å sørge for sikkerhet rundt alle ansatte i politiet. Der har vi en god dialog med Oslo politidistrikt, og de må svare på detaljer rundt det, sier Kristin Aga.

Jensen er inntil videre suspendert fra sin jobb som spesialrådgiver ved politimesterens stab. Arbeidsgiveren er ordknapp i sin kommentar om løslatelsen.

– Han blir ivaretatt og vi samarbeider med Jensen og hans forsvarer, sier fungerende politimester i Oslo politidistrikt Sveinung Sponheim til NRK.

Politihuset i Oslo

ARBEIDSPLASS: Eirik Jensen hadde sin arbeidsplass ved politihuset i Oslo, men er under etterforskningen suspendert av politidistriktets ledelse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

AKTUELT NÅ