Etikkutvalget fornøyd med Riebers avgang

NHOs utvalg for etikk og samfunnsansvar diskuterte i dag Rieber-saken. Der var konklusjonen klar. – Det var en klok beslutning av Paul-Christian Rieber å trekke seg som NHO-president, sier utvalgets leder, Sten Magnus.

President i NHO, Paul Christian Rieber

Paul-Christian Rieber trakk seg som NHO-president etter avsløringer om brudd på tollreglene og omstridt handel.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Utvalget var enig i at Riebers avgang var klok med tanke på NHOs omdømme.

– Han viste omtanke for NHO-familien, sier Magnus til NRK.

Trakk seg etter at etikkmøte ble fremskyndet

Det har stormet rundt den nå avgåtte NHO-presidenten etter at NRK i forrige uke avslørte at selskapet hans, Rieber Oils, har brutt tollreglene i flere år og kan skylde flere hundre millioner i tollavgifter. NHO-direktør John G. Bernander mente saken kunne skade også NHO, og selskapet ble anmeldt.

Sten Magnus

Leder for NHOs etikkutvalg, Sten Magnus.

Foto: NHO

NRK fortalte også at Rieber Oils skjulte den omstridte handelen med Vest-Sahara, et område norske myndigheter fraråder handel med, ved å oppgi Marokko som opprinnelsesland i tollpapirene.

Møtet i etikkutvalget var opprinnelig oppsatt i morgen, og Paul-Christian Rieber skulle da komme og forklare seg for utvalget. Men på fredag ble det bestemt at møtet skulle fremskyndes til i dag. Lørdag trakk Rieber seg som NHO-president.

I stedet var det derfor Bernander som i dag redegjorde for forholdene i saken for utvalget.

Må lære av Rieber-saken

Etter det NRK erfarer, understreket etikkutvalget, som gir råd til NHO-styret, viktigheten av at NHO tar lærdom at Rieber-saken, og at virksomhetene må jobbe systematisk med åpenhet.

Før Riebers avgang ble kjent, var det også opprinnelig planlagt et ekstraordinært styremøte i NHO i morgen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger