Hopp til innhold

Erna Solberg besøkte synagogen i Oslo: – Det skal være sikkert for alle

Erna Solberg viste sin støtte til det jødiske samfunnet i Norge, da hun besøkte synagogen i Oslo mandag ettermiddag.

Created by InfoDispatcher

– Det er slik at det er forskjell på noen nordmenn og andre nordmenn. Vi tror på litt forskjellige ting, og litt ulik bakgrunn, men det skal være sikkert for alle, sa Solberg etter et møte i synagogen i Oslo.

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn ga uttrykk for at han satte pris på møtet. Han gjorde det også klart at synagogen vil holde åpent som vanlig, til tross for terrorangrepene i København. Det til forskjell fra Den Jødiske Forsamlingen i Stockholm som avlyser alle aktiviteter.

– En av mine viktigste oppgaver er å sørge for at det er jødisk liv i Oslo. For oss er det «business as usual». sa Kohn.

– Kan ikke kjenne på frykten

Han fortalte i forkant av møtet om frykten for at noe lignende det som skjedde i København skal skje i Norge.

– Vi er alle redde innimellom. Det handler egentlig om jeg kan tillate meg å kjenne på frykten, og på mange måter kan jeg ikke det. Det er viktig å svare på spørsmålet om dette kunne skje her, og det er helt åpenbart at det kan det. Dels fordi truslene mot Norge og det jødiske miljøet er så eksplisitte. Det er uttalt. Men også fordi vi har opplevd det før, sier Kohn, og sikter til skytingen mot synagogen i 2006.

Et ønske fra Det Mosaiske Trossamfund er at gaten hvor synagogen i Oslo ligger, blir stengt for trafikk.

– Vi ønsker den stengt, og jeg tror det vil skje, sa Kohn før møtet med Solberg.

Erna Solberg i synagogen

GLEDELIG MØTE: Statsminister Erna Solberg (H) hilser på forstander Ervin Kohn utenfor Det Mosaiske Trossamfunds lokaler i Bergstien i Oslo mandag ettermiddag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Uttrykte støtte

Erna Solberg initierte selv møtet i synagogen, og var opptatt av å bekjempe antisemittismen i Norge.

– Jeg synes det er viktig å være i dialog med Det Mosaiske Trossamfund og høre hvordan de opplever situasjonen. Og naturligvis også uttrykke min støtte etter flere angrep rundt omkring i Europa der jøder er blitt plukket ut som et angrepsmål, en av gruppene man ønsker å nå, sa statsminister Erna Solberg da hun ankom synagogen i Oslo.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger