Fakta
I dag ble det klart at også ei jente fra Østfold har blitt rammet av den fryktede bakterien.
Samtidig gikk Mattilsynet ut og ba folk om å kaste all kjøttdeig som er laget i januar eller februar. Tidligere oppfordret de folk om å kaste all Gilde-kjøttdeig produsert i samme periode.
Diskuter: Stoler du på norsk mat?
Direktør i Mattilsynet, Joakim Lystad. (Foto: Scanpix)
I dag orienterte Mattilsynet og Folkehelseinstituttet landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad om status i den tragiske, og etterhvert omfattende saken.
Riis-Johansen sier han skal vurdere Mattilsynets behandling av saken. Forbrukerrådet mener Mattilsynet skulle ha krevd tilbaketrekkelse av alt mistenkelig kjøtt.
- Men tidspunktet for det er ikke nå - først må vi stå på for å hindre at flere blir smittet, sier Riis-Johansen.
Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og direktør i Mattilsynet, Joakim Lystad, var blant deltakerne i Redaksjon EN. Og for anledningen var sendingen flyttet ut til en matbutikk i Oslo.
- For mange feil
Norges Naturvernforbund er blant organisasjonen som ikke lenger har full tillit til Mattilsynet.
- Det er lov å gjøre feil, men nå er det blitt mange. Mattilsynet har en formidabel oppgave foran seg før tilliten kan bli gjenopprettet, sier informasjonssjef Kåre Olerud i Naturvernforbundet til Dagsavisen.
Bortsett fra problemene med å finne E.coli-bakterien får Mattilsynet blant annet kritikk for at de ikke tar meldingene som giftstoffer i oppdrettslaks på alvor.