Hopp til innhold

DN: Finnes handlet aksjer for 450.000 kroner i forrige uke

Den samme uken som Erna Solberg annonserte at hun fortsetter som Høyre-leder, handlet ektemannen Sindre Finnes aksjer for 450.000 kroner.

Statsminister Erna Solberg (H) og mannen Sindre Finnes i 2019.

Sindre Finnes storhandlet aksjer i forrige uke.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Det melder Dagens Næringsliv.

Etter spørsmål fra avisen om hans nye aksjekjøp, har Høyre tirsdag sendt ut en pressemelding med en uttalelse fra Finnes.

Han lover her å slutte å handle aksjer.

– Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker. Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter, sier Finnes i uttalelsen.

Handlet for flere hundretusen

Nettstedet Tekinvestor, som viser de 50 største handlene som er gjort i en enkeltaksje daglig, viser at Sindre Finnes har vært aktiv i aksjemarkedet i november:

  • 1. november kjøpte han 25.000 aksjer i selskapet Vow. Aksjene hadde til sammen en verdi på cirka 250.000 kroner, basert på aksjekursen den dagen.
  • 6. og 14. november solgte han Vow-aksjene.
  • 16. og 17. november kjøpte Sindre Finnes til sammen 142.750 aksjer i selskapet Argeo. Basert på sluttkursen disse dagene, hadde aksjene en samlet verdi på over 450.000 kroner.

Aksjekjøpene skjedde i samme tidsperiode som Erna Solberg holdt pressekonferanse og fortalte at hun fortsetter som Høyre-leder og statsministerkandidat frem mot 2025.

Les også Solberg åpnet havvindfelter – Finnes jobbet med lobby-innspill og hamstret aksjer

Erna Solberg og Sindre Finnes

Tung beslutning

Men snart skal Sindre Finnes slutte å handle aksjer.

Han skriver at årsaken er at Solberg fortsetter som Høyre-leder og statsministerkandidat. I tillegg trekker han fram de nye reglene hos hans arbeidsgiver Norsk Industri, som ikke tillater ansatte å eie aksjer i medlemmer i organisasjonen.

Finnes skriver at dette er en tung beslutning for han, fordi aksjehandling er hans hobby.

– Nå som Erna ikke er statsminister burde jeg i utgangspunktet hatt anledning til å handle aksjer som alle andre. Men jeg skjønner at det ikke er så enkelt, gitt alt Erna har måttet stå i de siste ukene, skriver Finnes i uttalelsen fra Erna Solbergs kommunikasjonssjef, Cato Husabø Fossen.

Finnes vil nå undersøke mulighetene for å sette sparepengene sine i fond. Hans aksjehandler i perioden kona var statsminister har vært gjenstand for undersøkelser hos Økokrim og Stortinget denne høsten.

Erna Solberg er tirsdag på reise i Polen med Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Hun sier til NRK at hun er glad for denne avklaringen fra sin ektemann, og at det selvsagt skjer i samråd med henne.

Les også Økokrim: Ikke etterforskning mot Solberg eller Finnes

Statsminister Erna Solberg (H) og mannen Sindre Finnes i 2019.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT