NRK Meny
Normal

Brennhett om innvandringspolitikk

Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen måtte forsvare norsk asylpolitikk under tirsdagens folkemøte på Samfundet i Trondheim.

Hanssen på Samfundet
Foto: Hilde Jensen Grandaunet / NRK

- Jeg håper ikke temperaturen ble så høy at møtet ble lite severdig for folk som satt hjemme i stuene, sier inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen like etter møtet. 

Han måtte tåle beskyldninger om at regjeringen skaper en ny underklasse av dårlig integrerte innvandrere med sin politikk. 

 

 

Friske utspill

- Jeg har selv veldig lite føling med hvordan debatten gikk. Det er vanskelig å vurdere når en står midt oppi det, sier Hanssen selv.

Han var forberedt på at innvandring ville bli et tema på møte, men ble i tillegg bombardert med spørsmål fra ivrige publikummere etter møtet. 

Innvandring var et tema som var midt i blinken for oss, sier Runar Jenssen fra Press - Redd Barna ungdom. Han benyttet sjansen til å fortelle ministeren om hvordan barn og unge som sitter på asylmottakene har det.

Får ikke spille fotball

- De har få og ingen fritidstilbud. Barna kommer bort til meg og spør hvorfor de ikke en gang kan spille fotball, sier Jenssen til Hanssen.

Ministeren oppfordret ham til å fortsette det frivillige arbeidet men kom ikke med løfter om økt støtte til aktivitet.

- Jeg hadde ikke regnet med å få mer konkrete løfter men er glad vi i det minste fikk sjansen til å fortelle ministeren litt om arbeidet vi gjør, sier Jenssen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger