NRK Meny
Normal

Lei og skuffet Sponheim

Venstre-leder Lars Sponheim er skuffet over dagens klimadebatt i Tromsø.

Lars Sponheim
Foto: NRK

- Jeg er forferdelig lei av at man to år inn i stortingsperioden fremdeles bruker mer tid på å hakke på den forrige regjeringens politikk, enn å tenke fremover, sa en tydelig opprørt Sponheim etter at dagens TV-sendte folkemøte fra Tromsø.

Under kveldens direktesendte debatt sto klimaspørsmål på agendaen.

Tromsø var tidligere i år vertskap for FNs klimadag, og i kveld skulle temaet som har hittil druknet i avsløringer om hemmelig konti og skatterot i FrP, diskuteres.

Og det var en tydelig fornøyd miljøvernminister Helen Bjørnøy (Sv) som entret scenen før sending.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på disse viktige spørsmålene, sa hun.

De seks politikerne i aksjon under Folkemøtet i Tromsø.

De seks politikerne i aksjon under Folkemøtet i Tromsø.

Foto: Tore Meek / NRK

Deltagere under debatten var foruten Bjørnøy partileder Åslaug Haga (Sp), fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap), Børge Brende (H), nestleder Inger Lise Hansen (KrF) og Venstre-leder Lars Sponheim.

Frustrert Sponheim

Sponheim innledet debatten med å hevde at Venstre har hatt samme fokus på klimaspørsmål som de andre partiene har nå, siden 80-tallet.

Underveis i debatten ble sentrale temaer som kollektivtransport, energieffektivisering, rushtidsavgift og utslipp diskutert.

Likevel var Sponheim tydelig frustrert da TV-lampene slukket.

- Jeg blir mest frustrert, det er tydeligvis ikke politisk evne til å snakke om det som skjer nå og hva man skal gjøre fremover, sa Sponheim.

Det krever politisk lederskap å tenke fremover. En samlende rødgrønn regjering kunne heller invitert oss til en løsning, fremfor å hakke løs på det den forrige regjeringen gjorde.

NRK

Fornøyd Bjørnøy

Men ikke alle var like skuffet over kvaliteten på debatten som Sponheim.

 

Helen Bjørnøy og Åslaug Haga under Folkemøtet i Tromsø.

Helen Bjørnøy og Åslaug Haga under Folkemøtet i Tromsø.

Foto: Tore Meek / NRK

- Jeg synes det var en god debatt og det var på tide å få satt fokus på miljø- og klimaspørsmål, sa miljøvernminister Helen Bjørnøy etter debatten.

Et av stridstemaene når det kommer til miljøspørsmål og lokalpolitikk er rushtidsavgiften.

- Jeg fikk klart frem hva som er SVs syn på det spørsmålet, nemlig at kombinasjonen av rushtidsavgift og et bedre kollektivtilbud er løsningen, sa Bjørnøy.

Også Høyres Børge Brende var fornøyd med å få satt klima på dagsorden, men var i likhet med Sponheim oppgitt over angrepene på Bondevik-regjeringens politikk.

- Hadde man brukt like mye energi på miljøspørsmål som Bjørnøy og Haga bruker på å rette kritikk mot den gamle regjeringen, ville det blitt bra, sier Brende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger