Bolstad kritisk til skrytevideo: – Det er krise i norsk politi

– Det mangler flere milliarder kroner i norsk politi i dag. Det kommer ikke fram i justisministerens skrytevideo, tordner leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Politi, illustrasjonsfoto
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sigve Bolstad

Sigve Bolstad leder den største fagforeningen i politiet. Han mener Anundsens video ikke får frem hvor dårlig stilt norske politidistrikter er.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Justisminister Anders Anundsens (Frp) nye informasjonsvideo «Trygghet i hverdagen» har allerede rukket å skape reaksjoner fra mange hold. I filmen forteller statsråden at han er lei medienes vinklinger og negative saker, og at han heller vil fortelle om Regjeringens arbeid på sin egen måte.

– Det å kunne vise fram hva som er den faktiske situasjonen, for eksempel på samfunnssikkerhet- og beredskapsområdet, er viktig, sier Anundsen til NRK, som likevel sier han elsker gravende journalistikk.

Bildet han tegner av politiet har imidlertid lite med virkeligheten å gjøre, mener Politiets Fellesforbund som er den største fagforeningen i politi- og lensmannsetaten.

– Det er krise i driftsbudsjettene til politidistriktene i Norge i dag. Det er altfor lite penger. Det kommer ikke fram i denne videoen, sier Bolstad til NRK.

Anders Anundsen og Sigve Bolstad

Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund (til høyre) er lite fornøyd med Anders Anundsen og Regjeringens arbeid med politisektoren. Bildet er fra oktober 2014.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Lang vei å gå

Justisministeren trekker fram beredskapstroppen som en avdeling som er styrket med mer midler.

– Regjeringen er veldig opptatt av at vi skal styrke den spisseste enden av norsk politi, som rykker ut når de store og alvorlige hendelsene er her, sier Anundsen i videoen.

– Det er ikke ulovlig å lage en skrytevideo. Det vi ønsker å få fram er at situasjonen i hele Politi-Norge ikke er lik det som sies om beredskapstroppen. Våre tillitsvalgte fra alle lokallag melder om at det definitivt er for lite penger, sier Bolstad.

Å lage informasjonsfilmen har kostet skattebetalerne 50.000, ifølge Justisdepartementet.

Ifølge Bolstad har det skjedd altfor lite etter terrorangrepene i 2011.

– Etter 22. juli var det tydelig for alle at politidistriktene måtte styrkes. Men det er en lang vei frem før man er der man ønsker å være, sier Bolstad.

– Ikke i nærheten av sannheten

Leder i fengselfunksjonæres fagforening - Farukh Qureshi

Leder i fengselsfunksjonærers fagforening – Farukh Qureshi har gått hardt ut mot informasjonsvideoen.

Foto: Sahand Ammari / NRK

I tillegg til Beredskapstroppen tar Anundsen for seg fengselsvesenet, og trekker fram en ny avdeling i Oslo fengsel.

– Her på Oslo fengsel fant vi en fritidsavdeling som kunne gjøres om til 20 nye lukka plasser. Det skjedde veldig fort, sier justisministeren i filmen.

Men leder i Oslo fengselsfunksjonærers forening Farukh Qureshi, gremmes over Anundsens framstilling av fengselsvesenet, ifølge Dagbladet.

– Anundsen sier innledningsvis i videoen at den skulle være opplysende og faktabasert, men det er ikke i nærheten av sannheten. Det er provoserende at han i det hele tatt tør å skryte av en ny avdeling når kriminalomsorgen har så mange utfordringer med driftsmidler, bemanningssituasjon, manglende faglig innhold og trusler om vold i hverdagen, sier Qureshi til avisen.

Laster Twitter-innhold

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger