Hopp til innhold

Bevæpnet politirazzia mot ulovlige pokerklubber i Oslo

Rundt 100 politifolk slo til mot fem ulovlige pokerklubber i Oslo torsdag kveld.

Aftenposten melder om at rundt 100 politifolk torsdag kveld slo til mot fem ulovlige pokerklubber i Oslo.

RAZZIA: Rundt 100 politifolk slo torsdag kveld til mot ulovlige pokerklubber i Oslo.

Politiet gjennomførte torsdag kveld en razzia mot fem pokerklubber i Oslo. Det har ikke vært noen aksjoner mot ulovlig pokervirksomhet i Norge i denne størrelsesorden tidligere.

Natt til fredag bekrefter Stig Vasbø, leder av etterretningsseksjonen ved enhet sentrumspolitiet overfor NRK at fem personer er pågrepet i forbindelse med saken. De fem vil bli avhørt fredag.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Politiadvokat Philip Matthew Green

Politiadvokat Philip Matthew Green i Oslo politidistrikt.

Foto: Elin Martinsen / NRK

Politiadvokat Philip Matthew Green sier til NRK at politiet over tid har mottatt informasjon over tid om ulovlig pokervirksomhet på adressene de aksjonerte mot.

– Vi har fått tips fra Lotteritilsynet, og så har media også avdekket noen av disse klubbene, derfor har det vært et økt fokus mot nettopp disse. De har også relasjoner til annen kriminalitet, sier Green.

Politiet fokuserte i aksjonen på dem som arrangerer og medvirker til ulovlig pokerspilling, ikke på spillerne, opplyser han.

– Samarbeider med kriminelle

Politiadvokaten sier at politiet har fått opplysninger om at klubbene betaler beskyttelsespenger til kriminelle for å beskytte klubbene.

Aksjonen skjer i samarbeid med Lotteritilsynet. I første omgang er det bestemmelser i Lotteriloven om forbud mot organisert pengespill som benyttes for å slå til mot klubbene.

Green forteller at politiet mener at pokerklubber er et stort problem. Det finnes også flere klubber i Oslo enn de politiet har aksjonert mot.

– Politiet ser at det er stor omsetning på disse klubbene, og at de er langt utenfor det som det er gitt tillatelse til etter lotteriloven, sier politiadvokaten.

Etterforskning igangsatt

Nå er det igangsatt en etterforskning mot de klubbene politiet har aksjonert mot. Men politiet utelukker ikke at det kommer aksjoner mot andre klubber senere.

– Det er straffbart å drive disse pokerklubbene. Denne kriminaliteten strekker seg i tillegg mye lenger enn bruddene på lotteriloven, forklarer politiinspektør og leder av Oslo-politiets enhet sentrum, Tore Soldal overfor Aftenposten.

AKTUELT NÅ