Beste resultatet i flyselskapets historie

Flyselskapet Norwegian fikk et resultat etter skatt på 1.135 milliarder kroner i fjor. I 2015 var resultatet 75 millioner.

Norwegian legger i dag frem det beste resultatet i selskapets historie.

Før skatt var resultatet på 1,5 milliarder kroner for 2016, en kraftig økning fra 2015 da resultatet var 75 millioner.

Driftsresultatet for hele 2016 var på 1,8 milliarder kroner, sammenlignet med 347,8 millioner kroner året før.

Det er det beste resultatet i flyselskapets historie.

– Det er mye arbeid som ligger bak for å komme dit vi er i dag. Og vi har så vidt begynt, sier konsernsjef Bjørn Kjos til NRK.

Ifølge Kjos er en av hovedgrunnene at selskapet er til stede i store deler av Europa. Men også Brexit har hatt en innvirkning på resultatet, sier Kjos.

– Det har blitt veldig mye dyrere for engelskmenn å reise ut, for pundet har jo falt i verdi. Vi ser allerede at engelskmenn reiser mindre. Samtidig blir det billig å reise til England, blant amerikanere og skandinaver er det jo vekst. Så Brexit er både positivt og negativt.

Les også: Fornøyd Kjos fikk endelig Norwegian-ja fra USA

Flere ruter

Selskapet satte 21 nye fly i trafikk i løpet av fjoråret. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med Norwegian i fjor. Det er en økning på 14 prosent fra året før.

– Sterkest har vi vært der vi har vært lengst inne, for eksempel Norge og Sverige. På langdistanse er det London, for det er så store volum som reiser ut derfra. Paris er også veldig bra, sier Kjos.

Norwegian ønsker å utvikle rutenettet ytterligere i løpet av året. Selskapet planlegger å sette 32 nye fly i trafikk, åpne over 50 nye ruter og ansette 2000 personer.

– Nå kommer flere ruter og flere fly. Noe passasjerene er opptatt av er punktlighet. Hvilke tiltak har dere for dette i 2017?

– I siste kvartal, særlig i desember, har det vært mye dårlig vær, ikke minst i London, som er knutepunkt for oss. Får vi mye drittvær i London har det en stor innvirkning. Det er enklere å holde punktligheten i Skandinavia enn Mellom-Europa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger