NRK Meny
Normal

Bellona: – Borten Moe er vår fiende

Frederic Hauge fra Bellona mener Ola Borten Moe er fullstendig inkompetent i jobben som olje- og energiminister og sier han sprer løgner om miljøbevegelsen.

Ola Borten Moe og Frederic Hauge

Opphetet debatt og krass ordveksling mellom Ola Borten Moe og Frederic Hauge på direktesendt radio.

Foto: Scanpix

Ordkrigen mellom Bellona-leder Fredric Hauge og olje- og energiminister Ola Borten Moe har nådd nye høyder.

I en debatt på NRK-programmet «Her & Nå» gikk Hauge til angrep på Borten Moe ved å kalle ham en «inkompetent løgner som har erklært krig mot miljøbevegelsen».

– Det hjelper ikke at Kristin Halvorsen forsvarer ham ved å si at han er ny i faget. Dette er ikke en forsnakkelse fra hans side. Han gjentar dette i foredrag etter foredrag, sier Hauge.

– Ola Borten Moe sprer løgner, kaster dritt og har på vegne av regjeringen erklært krig mot miljøbevegelsen. Han er vår fiende, sier en sint Bellona-leder Frederic Hauge.

Krangel på direkten

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) varslet onsdag kamp mot miljøbevegelsen om agendaen i miljø og energidebatten. Bellona svarte med å fraråde miljøbevisste å stemme Senterpartiet.

Da de to møttes til debatt i torsdagens« Her & Nå»-sending gikk ting hett for seg.

Borten Moe mener det er paradoksalt at miljøbevegelsen etterlyser mer fornybar energi, men samtidig står i veien for utbygging av nye vindmølleparker og lignende prosjekter.

Dette fikk Frederic Hauge som mener Bellona har gått aktivt inn for å få flere vindmølleparker til å se rødt.

– Når han aktivt sprer direkte løgner, så reagerer jeg sterkt på det. Han har ikke grunnlag for å si det han sier, sier Hauge.

– Jeg har respekt for miljøbevegelsen, men av og til tar de feil. Da må man tåle å ta debatten uten å bli beskyldt for å ikke ha et miljøengasjement, sier Borten Moe.

– Be om unnskyldning

Hauge avsluttet med å si at miljøbevegelsen ikke har noe mer å diskutere med Borten Moe før han ber om unnskyldning for å ha spredt løgner.

– Du er løgner, Ola Borten Moe og det bør du beklage, tordnet Hauge.

– Jeg har svært lite å beklage ovenfor Fredric Hauge, svarer Borten Moe som mener det er «ufint» av Hauge å komme med «grove personlige anklager».

Debatten ble mer og mer opphetet med diskusjoner om hvorvidt Borten Moe har hatt møter med miljøorganisasjoner eller ei. Det nådde tilslutt et punkt hvor programlederen måtte gripe inn og be partene snakke i tur og orden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger