NRK Meny
Normal

Barneskolelærer siktet i «Dark Room»-saken

En barneskolelærer på Østlandet er siktet for produksjon av overgrepsmateriale. Etter det NRK kjenner til er han tilknyttet den såkalte «Dark Room»-saken.

Dark room

Her har etterforskere i Vest politidistrikt jobbet med saken.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet tidligere i år. Han var da siktet for oppbevaring og deling av overgrepsmateriale av barn, men siktelsen ble senere utvidet til også å gjelde produksjon.

Det er ikke kjent hva slags materiale han skal ha produsert.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Marianne Holmen, har han erkjent straffskyld for deler av siktelsen.

– Han er siktet i en alvorlig sak, men omfanget slik som det nå har kommet frem i mediene, har vært overraskende også for oss som har vært involvert, sier Holmen til NRK.

– Trenger mer tid

Mandag ble det kjent at Vest politidistrikt har sendt syv saker som har dukket opp i forbindelse med operasjon «dark room» videre til Øst politidistrikt. Politiet ønsker foreløpig ikke å gi flere detaljer om de mistenkte i saken.

– I går var vi tydelige på at vi kun kan gi en begrenset mengde informasjon i tilknytning til disse sakene. Det gjelder også i dag. Vi trenger litt mer tid før vi kan gå ut med flere detaljer, sier politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt til NRK tirsdag.

– Vi har også et ønske om at disse sakene skal bli kjent, også de sakene som har tilknytning til «Operasjon Dark Room», men vi jobber fremdeles med å sikre at bevismateriale i saken ikke skal bli påvirket eller forringet, utdyper hun.

Infomøte på skolen

Skolen skal ha holdt et informasjonsmøte om saken etter pågripelsen.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med rektor ved skolen der han jobbet. Heller ikke skolens FAU-leder har svart på våre henvendelser.

Til sammen 51 personer er innblandet i saken, som Vest politidistrikt har avdekket. De har på ulike måter vært involvert i et nettverk som har produsert og delt overgrepsbilder og videoer av barn. Enkelte av de siktede skal selv ha utført overgrep.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger