Barneskolelærer siktet i «Dark Room»-saken

En barneskolelærer på Østlandet er siktet for produksjon av overgrepsmateriale. Etter det NRK kjenner til er han tilknyttet den såkalte «Dark Room»-saken.

Dark room

Her har etterforskere i Vest politidistrikt jobbet med saken.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet tidligere i år. Han var da siktet for oppbevaring og deling av overgrepsmateriale av barn, men siktelsen ble senere utvidet til også å gjelde produksjon.

Det er ikke kjent hva slags materiale han skal ha produsert.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Marianne Holmen, har han erkjent straffskyld for deler av siktelsen.

– Han er siktet i en alvorlig sak, men omfanget slik som det nå har kommet frem i mediene, har vært overraskende også for oss som har vært involvert, sier Holmen til NRK.

– Trenger mer tid

Mandag ble det kjent at Vest politidistrikt har sendt syv saker som har dukket opp i forbindelse med operasjon «dark room» videre til Øst politidistrikt. Politiet ønsker foreløpig ikke å gi flere detaljer om de mistenkte i saken.

– I går var vi tydelige på at vi kun kan gi en begrenset mengde informasjon i tilknytning til disse sakene. Det gjelder også i dag. Vi trenger litt mer tid før vi kan gå ut med flere detaljer, sier politiadvokat Kristine Kiær i Øst politidistrikt til NRK tirsdag.

– Vi har også et ønske om at disse sakene skal bli kjent, også de sakene som har tilknytning til «Operasjon Dark Room», men vi jobber fremdeles med å sikre at bevismateriale i saken ikke skal bli påvirket eller forringet, utdyper hun.

Infomøte på skolen

Skolen skal ha holdt et informasjonsmøte om saken etter pågripelsen.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med rektor ved skolen der han jobbet. Heller ikke skolens FAU-leder har svart på våre henvendelser.

Til sammen 51 personer er innblandet i saken, som Vest politidistrikt har avdekket. De har på ulike måter vært involvert i et nettverk som har produsert og delt overgrepsbilder og videoer av barn. Enkelte av de siktede skal selv ha utført overgrep.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger