Barnehagestreiken avverget

Åtte timer på overtid ble partene i meklingen for ansatte i barnehager, sykehjem og pasienthotell enige om en løsning. Dermed blir det ingen barnehagestreik.

Riksmeklerens kontor

FORNØYD: Forhandlingsleder for YS, Lizzie Ruud Thorkildsen, sier at hun er fornøyd med at de fikk til en aksepterbar løsning innenfor de økonomiske rammene som var til rådighet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Spekter/Norlandia og LO og de andre forhandlingssammenslutningene er blitt enige om et anbefalt resultat for alle tre områder det ble meklet for. Tre separate meklinger har foregått samtidig.

I første omgang var det ansatte i 14 barnehager som ville ha blitt tatt ut i streik. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge.

Striden sto blant annet om et krav fra Norlandia om omlegging av pensjonsordningen.

– Meklingen har vært vanskelig

Skissen partene anbefaler, medfører ifølge Fagforbundet at det skal nedsettes et partssammensatt utvalg som skal legge grunnlaget for en løsning på pensjonsspørsmålet.

Oppgjørene har en ramme på 3,3 prosent, skriver YS Spekter i en pressemelding.

– Meklingen har vært vanskelig. Det har vært en styrke at arbeidstakersiden, altså LO/Fagforbundet, Unio/Utdanningsforbundet og YS/Delta har kjørt et felles løp, sier forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i Fagforbundet.

Barnehagebarn

14 BARNEHAGER: I første omgang var det ansatte i 14 barnehager som ville ha blitt tatt ut i streik. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge. Arkivbilde.

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ / SCANPIX

Fornøyd med løsningen

Forhandlingsleder for YS, Lizzie Ruud Thorkildsen, sier at hun er fornøyd med at de fikk til en aksepterbar løsning innenfor de økonomiske rammene som var til rådighet.

– Resultatet innebærer at medlemmene i barnehagene får tillegg og etterbetaling fra 1. mai 2014, mens medlemmene innenfor eldreomsorg får lønnsøkning med virkning fra 1. juli 2014, sier Ruud Thorkildsen.

Forhandlingene har pågått over lengre tid uten resultat. Da partene møttes i januar ble forhandlingene brutt.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter i 2013, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Derfor ønsket Norlandia å etablere nye tariffavtaler.

SISTE NYTT

Siste meldinger