Arrestert etter politi-avlytting

Bevisene som politiet har i terrorsaken mot fire menn i Oslo kom etter avlytting. Etter det NRK kjenner til er det ikke gjort andre beslag i saken.

USAs ambassade
Foto: Arkivfoto:Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

De fire som var siktet for å ha skutt mot synagogen, ble i går også siktet for å ha planlagt terrorangrep mot den amerikanske og israelske ambassaden i Oslo. De fire mennene blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Forsvareren for en av de fire, John Christian Elden, mener politiet har en svak sak. Elden er forsvarer for den norsk-pakistanske 29-åringen som skal være bindeleddet mellom de fire.

Det er samme mann som ble arrestert i Tyskland i sommer, mistenkt for å planlegge en terroraksjon mot fotball-VM.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han finner det hele absurd, sier Elden til NRK.

De fire mennene ble pågrepet på ulike steder i Oslo, siktet for å ha skutt mot synagogen i byen natt til søndag. I går tok saken en dramatisk vending da politiet utvidet siktelsen til å gjelde planlegging av terror. Ifølge politiet var målene den amerikanske og israelske ambassaden.

Etter det NRK kjenner til baserer politiet siktelsen utelukkende på avlytting av samtaler mellom de fire pågrepne, og det er ikke gjort beslag av våpen, dokumenter eller andre tekniske bevis.

Fengslingsmøtet som starter klokken 11 i dag vil vise om politiet klarer å sannsynliggjøre at de fire har inngått et forbund om å begå terrorhandlinger.

Den israelske ambassaden vil ikke kommentere arrestasjonen og de angivelige planene om å angripe ambassader, men USAs ambassadør Ben K. Whitney sier de er svært bekymret. Han sier at situasjonen understreker hvor viktig det er å ha den nødvendige lovgivningen som kan forhindre terrorisme.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger