Hopp til innhold

Ole Erik Almlid ny sjef i NHO

Ole Erik Almlid (49) blir ny NHO-sjef. Han overtar etter Kristin Skogen Lund som direktør for NHO med over 25. 000 medlemsbedrifter her i landet

Ole Erik Almlid

OVERTAR: Ole Erik Almlid (49) overtar sjefsjobben i NHO.

Foto: Nils Mehren / NRK

Etter det NRK forstår står et samlet styre bak utnevnelsen.

Almlid har siden i høst vært konstituert i stillingen mens Kristin Skogen Lund tok sjefskurset ved Forsvarets Høyskole. Senere sa Skogen Lund ja til å overta som toppsjef i Schibsted Group.

– Hard i klypa

Almlid har rukket å legge seg ut med en av sine motparter allerede da han i høst truet med lockout i sykepleierstreiken. Det endte med at regjeringen måtte gripe inn med tvungen lønnsnemd - og dermed stanset streiken.

– Jeg kan være hard i klypa når jeg må. Når det står om viktige prinsipper er jeg villig til å stå opp for dem, sånn som i konflikten i høst der NHO måtte true med lockout.

Jeg opplever likevel at vi har en god dialog med alle parter. Jeg opplever at vi også har et godt samarbeid med LO, sier han til NRK.

Les også: Regjeringen stanser sykepleierstreiken med tvungen lønnsnemnd

– Ser frem til samarbeid

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror dette blir bra for NHO.

– Jeg vil først og fremst gratulere Ole Erik med jobben. Jeg tror det blir bra for NHO. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med ham etter at han ble ansatt som vikar i sommer.

Hans-Christian Gabrielsen

GRATULERER: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ser frem til å samarbeide med den nye NHO-sjefen. Han gratulerer ham med jobben.

Foto: Amund Trellevik

Nå ser jeg frem til å fortsette det gode samarbeidet, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

Ansatt i NHO siden 2013

Almlid har siden 1. januar 2016 vært viseadministrerende direktør i NHO. Han ble i 2013 ansatt som kommunikasjonsdirektør i organisasjonen.

Ole Erik Almlid har lang erfaring fra norsk presse.

Han er tidligere nyhetsredaktør i Aftenposten, har vært sjefredaktør i Østlendingen og Hamar Dagblad, og sjefredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå.

Han har også vært politisk redaktør i Trønder-Avisa. Han har i tillegg hatt en rekke mellomlederstillinger og vært journalist i flere mediehus.

Skal lede stor organisasjon

Almlid er utdannet ved Journalisthøgskolen (Høgskolen i Oslo) og har studier innenfor statsvitenskap og psykologi.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Over 25.000 bedrifter med 570.000 årsverk er medlemmer i organisasjonen.

Kristin Skogen Lund og Ole Erik Almlid

GAMMEL OG NY: Tidligere NHO-direktør Kristin Skogen Lund og ny NHO-direktør Ole Erik Almlid på årskonferansen i 2014.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Almlid skal nå delta på NHOs årskonferanse som organisasjonens øverste leder om bare et par uker.

– Konferansen er en av de aller viktigste arrangementer NHO har i løpet av året. Her vil jeg sette fokus på hvor viktig åpen handel er for Norge og nordmenn, sier Ole Erik Almlid til NRK.

Les også: – Vi er bare så inderlig forbanna på NHO

Sykepleierne om lockout: – Dramatisk

AKTUELT NÅ