Hopp til innhold

Alle ansatte i Statoil tilbys sluttpakker

For første gang i historien gir selskapet alle ansatte muligheten for sluttpakker. I løpet av 2016 skal Statoil ha redusert arbeidsstokken med 1100 -1500 personer.

Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil

Eldar Sætre skal i løpet av 2016 redusere arbeidsstokken i Statoil betydelig.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Selv om alle ansatte nå gis muligheten for å søke sluttpakke er det ikke slik at Statoil automatisk gir nøkkelpersoner i selskapet penger for å slutte, opplyser informasjonsdirektør Knut Rostad til NRK.

– Nei, det er ingen automatikk i at de som søker om sluttpakker faktisk får det. Dette skal vurderes individuelt for hver enkelt søknad, sier Rostad.

Det at alle ansatte nå får mulighet til å søke om sluttpakke betyr ikke at flere skal slutte i selskapet, enn tidligere meldt, opplyser Statoil.

– Vi har tidligere annonsert at bemanningen skal ned med 1100 –1500 årsverk ved utgangen av 2016. Det at alle ansatte gis denne muligheten, inngår i dette arbeidet.

Alle får tilbudet

– Det er ikke noe nytt i forhold til dette. Dette er virkemiddel for å nå de målene om nedbemanning som vi allerede har kommunisert, sier Rostad.

Det er første gang i historien, at alle ansatte tilbys sluttpakker, skriver Stavanger Aftenblad, som først omtalte saken.

Tidligere har Statoil kun tilbudt sluttpakker til grupper og avdelinger.

De ansatte ble informert på Statoils intranett klokken sju i dag tidlig, om at alle nå får tilbud om å søke på sluttpakker.

– Det er riktig at vi åpner tilbudet om sluttpakker til alle ansatte i hele allmennaksjeselskapet, sa informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Han presiserer overfor NRK at ansatte over 62 er unntaket – de vil ikke få innvilget sluttpakker.

– Ansatte som allerede har startet uttak av tidligpensjon, eller som på grunn av sin alder kan søke tidligpensjon fra Folketrygden/ AFP og Statoil, vil ikke bli gitt sluttvederlag, sier Rostad.

Effektivisering

Ansatte med mer enn 21 år i selskapet kan få med seg en lønn på to år. Minst seks års ansiennitet i Statoil utløser ett års lønn i sluttpakke.

Søknadsperioden er fra 5. januar til 25. januar 2016.

– Bakgrunnen for tilbudet om sluttpakke er effektiviseringsprogrammene våre der Statoil skal redusere bemanningen med 1100 til 1500 ansatte innen utgangen av 2016, sier Rostad.

Statoil har gradvis nedbemannet siden 2013, i ulike avdelinger og deler av selskapet. Etter nedbemanningen neste år vil det være rundt 21.000 ansatte i Statoil.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger