– Tror Alzaghari har misforstått

– Islam Net flørter med en tankegang som fremmer hat og mistro, skriver Linda Alzaghari fra tankesmien Minotenk i en kronikk. Lederen for Islam Net sier han tror hun har misforstått.

Fahad Qureshi

Fahad Qureshi leder den norske organisasjonen Islam Net.

Foto: Martin H.W. Zondag / NRK

Daglig leder i Minotenk, Linda Alzaghari

Konvertitten Linda Alzaghari er daglig leder i tankesmia Minotenk.

Foto: Minotenk

I en kronikk publisert på NRK Ytring går Linda Alzaghari langt i å advare mot den norske organisasjonen Islam Net.

Alzaghari mener Islam Net er et springbrett til radikalisering av minoritetsungdom i Norge gjennom dyrking av hatefull ideologi og ultrakonservative tolkinger av islam og Koranen.

« (...) mye av deres ideologi flørter med en tankegang som fremmer hat og mistro mellom de som er innenfor – de rettroende – og praktisk talt alle andre (..) », skriver Alzaghari.

Forebygger radikalisering

Lederen for organisasjonen, Fahad Qureshi, tar avstand til kritikken fra Alzaghari. Han sier Alzaghari kanskje mener godt med det hun skriver, men tror at hun har misforstått. Qureshi mener organisasjonen snarere er et springbrett for å bli godt integrert i samfunnet.

– Vi jobber med å forebygge radikalisering og få ungdom aktive i samfunnsnyttig arbeid. Vi er muligens de som kan ha mest innflytelse på ungdom og kan få dem ut av både kriminelle og ekstreme miljøer, sier han til NRK.

Selv framstiller Islam Net seg som en brobyggende og fredelig organisasjon som skal oppklare misforståelser om islam.

– Islam Net tar avstand fra hat og jobber med å skape et samfunn basert på kjærlighet og omsorg, det er det islam lærer, sier Qureshi.

– Forholder oss til norsk lov

En video fra fredskonferansen til Islam Net har vekt sterke reaksjoner fra flere hold etter et oppslag i Dagbladet forrige uke.

Når de fremmøtte blir spurt om de er for dødsstraff og steining, rekker svært mange av de om lag 1500 tilhørerne sporenstreks hånda i været.

«Vi er alle bare vanlige sunnimuslimer» og «Gud vet best» er forklaringen Qureshi ga avisen da han ble konfrontert med synspunktene.

Til NRK sier Qureshi at de oppfordrer ungdom til å forholde seg til norsk lov, og at norsk lov forbyr steining og dødsstraff.

Mener dere det er uproblematisk å gifte vekk jenter før de er i puberteten?

– Det er forbudt ifølge norsk lov å gifte bort gutter og jenter som ikke er nådd puberteten, og det er det vi forholder oss til.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT