NRK Meny
Normal

Venstre-politiker kaller Keshvari (Frp) for en «smørbukk-innvandrer»

Mayzar Keshvari (Frp) vil pålegge helsepersonell som gir illegale innvandrere helsehjelp å melde fra til politiet. – Rart fra en «smørbukk-innvandrer» med rød løper inn i Norge, sier Venstre.

Her kaller Ketil Kjenseth (V) Frps innvandringspolitiske talsmann Mayzar Keshvari for en «smørbukk-innvandrer»

Ketil Kjenseth (V) sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Han sier det er uaktuelt for Venstre å gå med på et forslag som ligner det Keshvari skisserer.

– De som har kommet seg til Norge, som har gode grunner til det og som er papirløse og trenger helsehjelp skal få tilbud om det. Det er vårt ansvar som rike nordmenn, sier Kjenseth før han fortsetter:

– Det er veldig overraskende fra en «smørbukk-innvandrer» med rød løper inn i Norge å finne sin plass i Frp og fremme et slikt forslag.

Ketil Kjenseth kaller Frp-Keshvari for «smørbukk-innvandrer» med rød løper inn i Norge.

Ketil Kjønseth sier det er uaktuelt for Venstre å være med på å innføre meldeplikt om illegale innvandrere for helsefolk.

Keshvari mener det er leit at Kjenseth uttrykker seg som han gjør.

– Rømte fra verdens verste terrorregime

Han forsikrer Venstre-politikeren om at hverken han eller hans familie har hatt noen rød løper inn i Norge.

– Sannheten er at jeg og min familie måtte rømme fra ett av verdens verste terrorregimer, Ayatollah-regimet i Iran. Dette er et regime som er kjent for å bryte samtlige internasjonale lover og konvensjoner, sier Keshvari.

Han forteller om et regime som systematisk trakasserer, forfølger, torturerer og henretter mennesker.

– Jeg kan forsikre alle i Venstre om at det å måtte rømme fra et slikt regime ikke er noen rød løper hverken inn i Norge eller andre steder, sier Keshvari.

Nå sier Frp-politikeren at han gjerne vil invitere Kjenseth på en kopp te for å forklare ham hvordan det er å bo og måtte rømme fra et regime som det i Iran.

– Venstre har gått tom for argumenter

Keshvari sier han er oppriktig overrasket over reaksjonen til Kjenseth.

– Men det er slik at når man går tom for argumenter, så tyr man til denne form for argumentasjon. Jeg trodde det var en verdifull liberal verdi for Venstre at folk kan ha ulike oppfatninger helt uten hensyn til etnisitet og hudfarge. Det gjelder tydeligvis ikke de av oss som er i Frp. Det er leit.

Han mener han kun har gitt uttrykk for at illegale innvandrere som oppholder seg i Norge i utgangspunktet skal ut, og at man da ikke kan legge til rette for at de får helsetjenester, skole og andre sosiale goder.

– At en slik selvfølgelighet skal bidra til at noen mister fatningen slik representanten fra Venstre gjør, er overraskende, sier Keshvari.

Kjenseth angrer uttalelsen

Kjenseth sier han brukte termen «smørbukk-innvandrer» som et språklig symbol på at Keshvari er en vellykket og velintegrert innvandrer.

– Jeg tenkte på smørbukk som karamell og at noen er heldig med sin flukthistorie. Dette beklager jeg. Jeg har også snakket med Keshvari og beklaget overfor ham, sier Kjenseth.

Han sier det var tankeløst å komme med karakteristikken, men at han var provosert av Keshvaris forslag.

– Dette var ikke meningen, sier Kjenseth.

Han sier også at Keshvari har invitert Venstre-politikeren på te for å fortelle om familiens historie og flukt.

Den invitasjonen har Kjenseth allerede sagt ja til.

Vil ha meldeplikt for helsearbeidere

Bakgrunnen for uttalelsen til Kjenseth er at Frps innvandringspolitiske talsmann stod frem i NRK Dagsrevyen onsdag med forslag om å forby helsehjelp til illegale innvandrere og meldeplikt for helsepersonell som jobber på sentre som gir slik hjelp.

– Dette er en uting. Ved første øyekast kan det virke som om dette er humant og menneskelig, men hvis man setter seg godt inn i det er disse gode hjelperne med på å opprettholde en praksis som ingen er tjent med. Hverken enkeltindividene som har gått i det norske samfunnet i mange år, eller andre som blir fristet til å være her lenger fordi det er så mange tilbud fra denne typen gode hjelpere, sa Keshvari.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger