NRK Meny
Normal

– Erna bør bli en Angela Merkel

SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen dilter etter folket, og ber statsminister Erna Solberg om å bli en ny Angela Merkel.

Partilederdebatt i TV 2

Partilederne stilte til debatt på TV 2 torsdag kveld.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Valglogo

Lysbakken gikk rett i strupen på regjeringen da partilederdebatten på TV 2 ble innledet med en diskusjon om flyktningpolitikk torsdag kveld.

– Jeg skulle ønske Solberg var en statsminister som gikk foran. Nå kommer folket først, og så dilter regjeringen etter. De er mer opptatt av å sende barn ut av landet. Jeg skulle ønske du kunne bli en Angela Merkel. Det trenger Norge nå, sa Lysbakken til Solberg på kveldens partilederdebatt på TV 2.

– Jeg er Erna Solberg, Merkel er Merkel. Du begynner å bli smålig i måten du karakteriserer regjeringen og justisministeren på, svarte Solberg.

– Nøden er størst lokalt. Diskusjonen om åtte eller ti tusen er egentlig ganske liten sammenlignet med utfordringene vi står overfor. Spørsmålet er hvordan vi gjør hovedjobben med alle som trenger hjelp, sier hun videre.

– Må leve med dette i lang tid

Frp-leder Siv Jensen etterlyser en diskusjon om de langsiktige konsekvensene ved å ta imot flyktinger og asylsøkere.

– Dette er ikke vanskelig å forstå. Vi er alle berørt, og vil alle hjelpe. Norge bidrar. Vi hjelper hjemme og ute. Vi tar en større relativ andel enn andre land, og Norge ikke kan ta imot flere enn vi klarer å integrere, sier hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener norske myndigheter må stå samlet overfor kommunene, og hyller nordmenns vilje til å hjelpe.

– Vi ser nå en verden i dramatisk endring. Vi kommer til å leve med dette i lang tid fremover, og da må Norge ta ansvar. Dette kommer til å vare, og vi kan ikke løse det med en debatt mellom oss om hvor mange Norge skal ta, sier Støre.

– Vi må forplikte oss som fellesskap og støtte opp under internasjonale løsninger, ellers blir dette en uoverstigelig sak, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger