20 journalister pågrepet i Hviterussland

Rundt 20 journalister er arrestert i Hviterussland torsdag. Russland er klar til å sende en politistyrke til landet. Natos generalsekretær ber Russland om ikke å blande seg inn.

Journalister pågrepet i Minsk

Journalister pågrepet i Minsk

Foto: VASILY FEDOSENKO

Hviterussisk politi har pågrepet rundt 20 journalister og tatt fra dem mobiltelefoner og identifikasjonspapirer. Det sier en medarbeider i nyhetsbyrået Reuters, som er på stedet. Journalistene skulle dekke en demonstrasjon torsdag kveld mot presidenten i landet.

Russisk innblanding

Den russiske presidenten Vladimir Putin ber myndighetene i Hviterussland og opposisjonen om å finne en løsning på uroen i landet.

– Partene bør ha nok sunn fornuft til å finne en løsning, uten å ty til ekstreme handlinger, sa Putin i et TV-intervju torsdag.

Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko.

Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko. Putin antyder støtte til Lukasjenko

Foto: ALEXEI NIKOLSKY / Afp

Vladimir Putin antydet i intervjuet at det kan bli aktuelt å gripe inn i nabolandet hvis han mener det er nødvendig.

– Både militær støtte og russiske politistyrker kan bli aktuelt, ifølge Putin. Han opplyste også at det er opprettet en egen russisk politistyrke som kan sendes til Hviterussland for å slå ned protester.

Styrken skal ha blitt etablert etter forespørsel fra Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko.

Nato til Russland

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sier at Russland ikke må blande seg inn i krisen i nabolandet.

– Hviterussland er en selvstendig og uavhengig stat. Og ingen, heller ikke Russland, bør blande seg inn der, sier Stoltenberg.

SISTE NYTT

Siste meldinger