NRK Meny
Normal

- Uhørte beskyldninger

Carl I. Hagen mener korrupsjonssaken i Forsvaret kan skjule alvorlig rolleblanding. - Uhørt, sier forsvarsministeren.

Anne-Grete Strøm-Erichsen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hagen peker på at Økokrim tok ut siktelse mot de tre offiserene Jan Reksten, Arne Morten Grønningsæter og Atle Torbjørn Karlsvik lenge etter at Dalseide-rapporten konkluderte med at det ikke kunne bevises at loven var brutt.

- Hvis det har vært kontakt mellom departementet og Økokrim, der departementet har gitt uttrykk for et ønske om at saken etterforskes, er det meget alvorlig, sier Hagen til VG.  

Carl I. Hagen

Frps Carl I. Hagen kritiserer forsvarsministeren.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avviser Hagens beskyldninger på det sterkeste, og sier at verken hun eller departementet har diskutert denne korrupsjonssaken med Økokrim.

Hun sier at det er et klart skille mellom påtalemyndigheter og politikere.

- Det er helt uhørt å påstå at forsvarsministeren skal ha hatt noen som helst påvirkning på Økokrim. Jeg har aldri snakket med Økokrim i denne saken eller i noen annen sak, sier Strøm-Erichsen til NRK i dag.

- Kan blir høring

Hagen, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget, mener mye tyder på at Forsvarsdepartementet kan ha opptrådt kritikkverdig i korrupsjonssaken.

Nå vil han ha en grundig redegjørelse, og avviser ikke at resultatet kan bli en høring i Stortinget.

 

Saken mot de tre offiserene ble torsdag henlagt av Økokrim.

Les: Sak mot forsvarstopper henlagt

Økokrim startet etterforskning mot de tre da det ble kjent at de hadde deltatt på en golftur til Spania, og fikk deler av turen betalt av Siemens. Dette var opplysninger som kom fram i den mye omtalte Dalseide-rapporten.

Les: Fikk betalt VM i skiskyting

Les: Forsvarstopper på striptease

Hagen mener at offiserene er blitr behandlet på en uakseptabel måte, og reagerer spesielt på påstandene om at Reksten og Grønningsæter skal ha blitt utsatt for press om å gå ut i frivillig permisjon.

- Det kan se ut som det er et mønster som går ut på at de som uttaler seg kritisk om forsvarsledelsen eller Forsvarsdepartementets ledelse, får redusert sine muligheter for avansement og karriere, sier Hagen.

Les: Reksten tilbake i jobb mandag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger