NRK Meny
Normal

Reksten tilbake i jobb mandag

I dag henla Økokrim siktelsen mot videadmiral Jan Reksten. Mandag er han tilbake i jobben i Forsvaret.

Jan Reksten
Foto: NRK

Reksten er allerede over helgen tilbake som sjef for Forsvarets Fellesoperative Hovedkvarter etter Økokrim henla korrupsjonssaken mot ham og to andre forsvarstopper.

Nett-tv: Renvasket Reksten

Det var i desember Reksten og en rekke kolleger ble siktet av Økokrim.

Reksten har hele tiden hevdet sin uskyld.

Veldig lettet

- Saken har vært en enorm belastning for meg og familien, men samtidig har jeg vært sikker på at jeg var uskyldig. Jeg håpet Økokrim raskt ville komme fram til det samme, og er veldig lettet i dag, sier han til NRK.

Han er bekymret over at Dalseide 2-rapporten har etterlatt et inntrykk av Forsvaret som en korrupt etat.

Likevel ser han fram til å ta fatt på en rekke viktige arbeidsoppgaver i Forsvaret framover.

Ønskes velkommen av Diesen

- Forsvarssjef Sverre Diesen er glad for Økokrims henleggelse og for at det gikk så raskt å avklare saken, sier kommunikasjonssjef Birgitte Frisch i Forsvarsstaben til NTB.

Diesen har ønsket Reksten velkommen tilbake og Reksten har sagt at han gjerne vil komme.

Da det ble kjent at Reksten var blant de siktede i korrupsjonssaken mente han først at det ikke var nødvendig å tre tilbake mens etterforskningen pågikk.

Et par dager senere valgte han likevel å trekke seg midlertidig og kontreadmiral Jan Eirik Finseth ble i statsråd midlertidig beordret i stillingen som sjef for Fellesoperativt hovedkvarter.

Da Reksten trakk seg ble det åpent antydet at noe av årsaken hadde sammenheng med den kritikken Reksten tidligere har rettet mot forsvarsledelsen i militærfaglige spørsmål.

I dag er siktelsen henlagt.