NRK Meny
Normal

- Stortinget har ikke vært ærlig

Avtroppende leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, mener Stortinget aldri har vært helt ærlige om pensjonsforliket, og at det derfor må reforhandles om få år.

Forbundsleder Per Østvold fra Transportarbeiderforbundet

Forbundsleder Per Østvold fra Transportarbeiderforbundet, her fra tariffkonferansen i Trondheim tirsdag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Stortingsflertallet har aldri vært helt ærlig i spørsmålet om pensjonsforlik. Det har ikke sagt til det norske folk at det det dreier seg om er ikke å lage en bedre pensjon, men å stramme inn det dere har slik at dere må enten jobbe lengre eller jobbe mindre, sier Østvold.

Hadde alle visst sannheten om pensjonsforliket, hadde motstanden vært mye større enn den faktisk er i det norske samfunnet.

Avtroppende leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold

I dag åpner Norsk Transportarbeiderforbund landsmøtet sitt i Tromsø. Forbundet har over 20 000 medlemmer, fordelt på 20 foreninger i hele landet.

Reforhandling

Den mangeårige lederen, Per Østvold, holder i formiddag sin tale til landsmøtedeltakerne. Han har følgende å si om pensjonsrundene den siste uken til Søndagsavisen på P2:

Leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen og Helga

Leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen og bak Helga Helga Hjetland, leder i Utdanningsforbundet under lønnsoppgjøret for offentlig ansatte denne uken.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Jeg er glad for at de verste innstrammingene ble slått tilbake. Det samme skjedde da vi behandlet AFP i fjor. Der fikk vi gode overgangsordninger. Men jeg er fortsatt usikker på hvordan dette kommer til å bli for de som er unge i dag, sier Østvold.

- Det er mulig vi må bruke den bestemmelsen vi har fra tariffoppgjøret i fjor, som sier at det er åpnet for en fullstendig reforhandling av dette forliket om noen år. Vi vet ennå ikke hvordan levealderen kommer til å utvikle seg. Det å tenke pensjon mer enn ti år om gangen er veldig vanskelig, sier Østvold.

Klasseforvirrede LO-organiserte

Frp har stått utenfor pensjonsforliket, men 40 prosent av unge LO-organiserte har tidvis stemt på Frp.

Frp er ikke til å stole på når det gjelder pensjon eller velstand i det hele tatt.

Avtroppende leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold.

- Jeg vil si disse velgerne er klassemessig forvirret. Frp vil jo egentlig erstatte hele folketrygden med en lik grunnpensjon til alle, slik at alle blir minstepensjonister. Deretter må vi tegne tilleggsforsikringer eller pensjoner selv, sier Østvold.

Det er ventet en spennende kamp om hvem som blir hans etterfølger. En av kandidatene er fra partiet Rødt, og er imot EU-medlemskap.
Den andre kandidaten er fra Arbeiderpartiet, og er for EU-medlemskap.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger