NRK Meny
Normal

- Kuer bedre stilt enn mange eldre

- Jeg har snakket med flere pleietrengende som ikke har kommet seg ut på lang tid. Selv kuer har rett til å komme seg ut om sommeren, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Dagfinn Høybråten i partilederutspørring
Foto: NRK

- KrFs motto i denne valgkampen er trygg oppvekst og bedre alderdom, understreket Høybråten i dagens partilederutspørring i NRK. Og KrF-lederen var klar på at omsorgen for barn, eldre og pleietrengende skal være kommunenes ansvar.

VIDEO: Se partilederutspørringen med Dagfinn Høybråten

- Men vi ønsker et velferdssamfunn fremfor en velferdsstat. Det vil si at ikke alt må gå gjennom staten, men vi må åpne for økt bruk av frivillig innsats.

Høybråten og KrF vil dessuten slå et slag for de single. - Da vi satt i regjering, startet vi arbeidet med en singelmelding. Hvorfor skal en husholdning med én person betale like mye i kommunale avgifter som en storfamilie?

- Drømmen er ti prosent

Partiets mål er å få ti prosent av stemmene ved valget 10. september. - Det er en uro for at vi skal oppfattes som et for smalt parti. Vi bruker sjelden pekefingeren og vil fortsette med å vise solidaritet med de svake i samfunnet, understreker Høybråten.

- Du trenger ikke å være kristen for å stemme på KrF. Vi har ikke noe livsstilskrav. Men håper du på å se meg med en sigar i munnviken og en flaske vin i hånden, håper du nok på litt for mye, legger KrF-lederen til med et smil.

- Frp har sviktet

For å få gjennomført sin politikk, vil partiet ikke utelukke samarbeid med andre partier i kommunene.

- Målet vårt er at sentrum skal bli tyngdepunktet i norsk politikk, og at KrF skal være det viktigste partiet i dette tyngdepunktet. Arbeiderpartiet og KrF har felles politikk på mange områder, men Arbeiderpartiet har lagt seg på kollisjonskurs med oss i KrF for eksempel når det gjelder friskoler, bioteknologiloven og kristendommens plass i skoler og barnehager.

KrF-lederen mener dessuten at Frp har sviktet i flere store saker. - Jeg kan nevne eksempelvis klimaspørsmålet, der Frp avviser at klimaendringene er menneskeskapt, og kampen mot fattigdom, der Frp i Stortinget halverte bistandsbudsjettet.

- Tror på engler

Etter den siste tids engledebatt, ble også KrF-lederen spurt om han tror på engler.

- Jeg tror på det som står i Bibelen, og der står det da vitterlig om engler, lo Høybråten, som forventer en verdibølge etter den materielle bølgen han peker på preger samfunnet i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger