NRK Meny
Normal

- Regjeringen har bestemt seg i kraftlinjesaken

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Kraftlinjesaken er avgjort, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Men sentrale medlemmer i Arbeiderpartiet mener regjeringen må vurdere kraftlinjene i Hardanger på nytt.

Odd Kristian Reme

Sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet ønsker å se etter andre løsninger i kraftlinjesaken.

Foto: NRK

Tidligere i dag skrev VG at Arbeiderpartiet vurderer å snu i kraftlinjesaken. Kilder avisen har snakket med hevder at saken i ferd med å få så store dimensjoner at man kan bli nødt til å vurdere mastene på nytt.

NRK har i dag snakket med Odd Kristian Reme, sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet.

Han mener regjeringen bør se etter andre løsninger.

– Det kan jo tenkes at noen av strekningene som kabelen skal strekkes over, kan gå i sjø, og andre deler i luftspenn, sier Reme.

Dagsrevyen har kontaktet flere sentralstyremedlemmer og stortingsrepresentanter i Arbeiderpartiet, og flere sier at de synes regjeringen bør vurdere beslutningen om å bygge master i Hardangerfjorden på nytt.

– Beslutningen er tatt

Men statsråd ved statsministerens kontor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen gjør sitt beste for å roe gemyttene. Han holder fast ved at regjeringen ikke vil ombestemme seg.

– Beslutningen i denne saken er tatt. Det har vi gjort fordi vi mener det er nødvendig å styrke strømsikkerheten til Bergensregionen, sier statsråden til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier regjeringen har bestemt seg.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Tror på retrett

Ordfører i Os, Terje Søviknes, mener Arbeiderpartiet er desperate. I går ble Søviknes, sammen med flere andre vestlandsordførere invitert til dialogmøte med statsminister Jens Stoltenberg i Oslo.

– Det er jo litt spesielt å få en telefon seint fredag kveld med spørsmål om å møte på statsministeren sitt kontor til dialogmøte i en sak som er avgjort, sier Søviknes.

Han tror dette kan tyde på at regjeringen åpner for retrett.

Vil ikke at bergenserne skal fryse

Men Schjøtt-Pedersen mener regjeringen gjør jobben sin.

– Det er jo regjeringens oppgave å sørge for at man har en sikker strømtilførsel til Bergensregionen. Det er ingen som har et ønske om å bygge en kraftlinje gjennom Hardanger, men det er heller ingen som har et ønske om folk som bor i Bergensregionen stå uten lys og varme en kald vinterdag, sier statsråden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger