NRK Meny
Normal

- Farlig for norske styrker

- Det er politikerne som skal ta avgjørelsen om å sende soldater til skarpe oppdrag i utlandet, sier Per Ove With, Frp.

soldater utenlandsoppdrag
Foto: Faksimile Aftenposten / NRK

Han svarer på utspillet fra Offisersforbundet og hærledelsen, som reagerer på at flere politikere mener soldatene som skal til Afghanistan, er unge og uerfarne.  

Generalmajor Kjell Grandhagen sa til NRK tidligere i dag at soldatene har fått en fullgod utdannelse og at uttalelsene provoserer ham.

– Dette provoserer meg på vegne av dem som er ute i tjeneste, sier Grandhagen.

- De gjør en fenomenal jobb og har fått en fullgod utdannelse for å gjøre den jobben de skal gjøre. Da blir det feil når noen beskriver det som om disse avdelingene ikke skulle være skarpe nok til å gjøre de oppdragene som de faktisk gjør, sier han.

 

Kjell Grandhagen
Foto: NRK

Dessuten mener Grandhagen at uttalelsene er farlige for norske styrker.

 - Dette vil fanges opp av våre motstandere i Afghanistan. De vil se på dette som en svakhet og forsøke å utnytte  denne svakheten ved å ramme akkurat disse avdelingene, sier han.

- Må få lov å stille spørsmål

Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann,  Per O. With, mener det er viktig å diskutere kvaliteten på soldatene.

- Det er selvfølgelig uheldig om det blir synliggjort at soldatene som blir sendt ut, ikke er gode nok, men vi kan ikke underslå at vi som politikere  må få lov til å stille spørsmål, sier han til NRK.

Regjeringen har sagt at den vil vurdere om det skal sendes soldater også til Sør-Afghanistan for å kjempe mot Taliban-militsen.

- Uansett hva politikerne bestemmer seg for, vil det ta lang tid før vedtaket kan iverksettes i praksis, sier Kjell Grandhagen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger