Hopp til innhold

Vil forby modulvogntog i Lofoten etter en rekke ulykker

Gjennom et leserinnlegg i Lofotposten ber lederne fra samtlige Arbeiderparti i Lofoten om et forbud mot modulvogntog.

Modulvogntog er lengre enn vanlege vogntog og semitrailerar.

Det er altfor mange trafikkulykker i Norge og i Nordland med tragiske utfall. Derfor må det igangsettes tiltak for å få ned antall trafikkulykker, skriver politikerne.

I februar skrev NRK om Ramona Lind som har mistet både sin sønn og søskenbarn i vogntogulykker.

– Det her begynner å bli en trend. De kan ikke kalle dette for ulykker. Det er straffbare handlinger som foregår fra myndighetene sin side, sa hun den gang og kalte det et systemsvikt.

Marit Olsen fra Vågan Arbeiderparti, Elisabeth Holand fra Vestvågøy Arbeiderparti, Bernt Windstad fra Flakstad Arbeiderparti og Tor Arne Andreassen fra Røst Arbeiderparti støtter Linds utsagn.

– Vi er overrasket over hvilke veier i vårt område som er godkjent ifølge Statens vegvesen sin vegliste for tømmertransport 2022, skriver de i leserinnlegget, publisert av Lofotposten.

– Vi mener at det er ingen av disse veiene som har en vegstandard som tilsier at det bør tillates modulvogntog.De krever at tillatelsen må trekkes tilbake straks, før det skjer flere alvorlige ulykker. Vi har ingen å miste.

Ramona Lind

Mista son og søskenbarn i vogntogulykke: – Kan ikkje lenger kalle det ulykker

Måndag denne veka døydde også søskenbarnet til Ramona Lind, som mista sonen sin i ein vogntog-kollisjon i 2019. No vurderer forbund å melde Statens vegvesen til politiet.