Hopp til innhold

Verden undrer seg over underlig lys

Britiske og russiske medier har kastet seg over lysfenomenet i Nord-Norge.

Lysspiralen sett fra Vardfjellet i Alta

Her er lysspiralen sett fra Vardfjellet i Alta. Bildene er tatt kl.07.40 i dag av Tommy Guttormsen, Alta. Søkeord

Foto: Tommy Guttormsen

Blant annet har de største mediene i England, The Sun , Daily Mail , Telegraph og den russiske kanalen Russia Today , kastet seg over det underlige lysfenomenet som viste seg i Nord-Norge.

The Sun skriver at lyset har gjort ekspertene målløs. Videre skriver de at ifølge ekspertene er "the space spectacle is an entirely new astral phenomenon".

Til nå er det ingen forklaring på fenomenet. Og dermed er det åpnet for teorier som at det er helt nytt overjordisk fenomen til at det er et tegn fra det ytre rom.

"Its a class 2 wormhole"

Kommentarene om de mystiske bildene lar ikke vente på seg. Noen mener at dette må være et ormehull som er tatt ut fra et science fiction-eventyr, til at det har mer naturlige forklaringer.

"its clearly someone who has had a very bad curry the night before, and had an 'accident' while picking a coin up off the floor", det skriver en som kommenterer artikkelen på Daily Mail .

Trolig russisk rakett

Men her hjemme tror de lyset som ble sett i morgentimene i dag har en naturlig forklaring.

– Oppskytingen var varslet på forhånd. En melding på et nettsted for radioamatører referer til et varsel om forbud om å navigere ved Kvitsjøen i det aktuelle tidsrommet, sier seniorrådgiver Pål Brekke i Norsk Romsenter. Brekke til NRK.

Faksimile fra The Sun

Faksimile: The Sun er en av avisene som skriver om det underlige lysfenomenet.

Foto: The Sun