Vellykket bakkeløp

Rundt 150 deltakere stilte til start i motbakkeløpet i dag, som ble arrangert for aller første gang på Langøya i Hadsel kommune.

– Løpet gikk over all forventning. I starten regnet vi med kanskje mellom 50 og 100 deltakere, men det endte opp med å bli ganske nøyaktig 150 deltakere i dagens løp, sier arrangementssjef Even Hanssen til NRK.no.

I dag arrangerte Stålbrott IL det første motbakkeløpet på Langøya. Løypa gikk opp på Hallartinden som er 530 meter over havet. Til tross for tåke og dårlig vær, stilte rundt 150 løpere, i alle aldre, opp for å delta.

August Nordeng (18) fra Alsvåg kom først i mål, og brukte 25 minutter og 41 sekunder. Like bak kom fjorten år gamle Martin Østberg fra Harstad med en tid på 26,03. Arrangørene Stålbrott IL er fornøyd med dagens debut.

Flotte premier og gode tilbakemeldinger

– Arrangementet gikk veldig bra og det oppsto ingen problemer, bortsett fra litt tåke på toppen. Det gjorde egentlig ingenting. Vi la løpet opp slik at mange var på toppen da løpet startet, og mosjonistene tok i mot de aktive med heiarop og jubel. Vi er strålende fornøyd. Folk takket og syntes det var et flott arrangement. Det føles godt å få gode tilbakemeldinger.

Alle deltakerne fikk premier etter løpet, og den raskeste mannen og dama fikk hele 2000 i pengepremie.

– Vinnerne i hver klasse fikk gavekort på 700 kroner, og resten fikk sportsartikler. Vi valgte å gi drikkeflasker i stedet for pokaler. Det var deltakerne strålende fornøyd med, virket det som.

Ny tradisjon

Hanssen forteller at de nå vil gjøre suksessen til en årlig tradisjon.

– Dette er bare begynnelsen. Det er flere som lukter på å arrangere et likt arrangement. Vi håper nå at vi også vil få til å arrangere bakkeløp i andre områder i nærheten. Vi har også vært inne på tanken om sykkelløp, halvmaraton og bakkeløp i ett. Det hadde vært morsomt å få til, sier han.

Han sier videre at folk har vært skeptiske til om de ville klare bakkeløpet, men at de gjennomførte det uansett.

– Jeg tror mange var overrasket over at de klarte det så bra som de gjorde. Jeg tror absolutt at det vil være flere deltakere til neste år. Vi må bare være tidlig ute å markedsføre løpet, og sjekke terminlister, slik at det ikke kolliderer med andre arrangementer, avslutter han.