Klare for UEFA Futsal League

Vegakameratene er klare for de innledende rundene i Bulgaria. Vinner de der blir de det første norske laget i hovedrunden av innendørsfotballens svar på Champions League.

Vegakameratene ble seriemester

Vegakameratene ble seriemester i mars etter å ha slått blant annet KFUM og Holmlia.

Foto: Pål Jacob Nessjøen

I mars ble Vegakameratene seriemestere i futsal etter å ha spilt en hel sesong med bare ett eneste tap på 18 seriekamper. Laget fra den lille øya med 1200 innbyggere ble dermed klare for europacupspill.

Spillerne er nå i Bulgaria der de skal spille innledende gruppespill til innendørsfotballens svar på Champions League.

– Nivået i gruppa er veldig jevnt, så jeg tror vi skal ha en god sjanse til å gå videre, sier Kenneth Rakvåg hos Vegakameratene.

– Har sett video

Helgelendingene er i gruppe med MFC Varna fra Bulgaria, Fjølnir fra Island og danske BGA Futsal. Sistnevnte lag skal visstnok ha med sønnen til landslagssjef Egil "Drillo" Olsen på laget.

Vegakameratene skal være godt forberedt før kampene.

– Vi har sett videoer av lagene. I tillegg vet vi av landslagsrankingen sånn cirka hvordan nivået er, sier Rakvåg.

Unngår fristelsene

Og selv om kvalifiseringsspillet foregår i ferielandet Bulgaria, blir det ikke mye tid til å slikke sol på stranda for spillerne, kan Rakvågs lagkamerat Jan Arne Klausen fortelle.

– Det blir ikke veldig mye ferietur i den forstand. Det blir mer som en jobb. Vi er veldig seriøs på den biten, sier Klausen.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Vegakameratene

Vegakameratene

Det tette kampprogrammet gjør også at guttene har tatt alle forholdsregler.

– Vi har med egen lege, og har ganske klare regler for hvordan vi skal gjøre ting. Vi har fått klar beskjed om hvilken mat vi skal spise og ikke spise, sier han.

Stammen fra Vega

Sju av dem som var med å vinne seriegull i mars er også opprinnelig fra Vega, resten kommer fra litt rundt omkring i landet. Tre av spillerne på dagens lag har også representert Norge i landskamper. Klubben har sin base i Trondheim.

– En god trener og at vi er seriøse i det vi driver med gjør at vi har kommet hit vi er nå, sier Klausen.

Skulle Vegakameratene gå videre venter et nytt gruppespill i hovedrunden. Da vil FK Era-Pack Chrudim fra Tsjekkia, Akademia FC Pniewy fra Polen og belgiske Châtelineau Futsal bli motstandere.

– Vi ønsker helt klart å avansere til neste runde, sier Kenneth Rakvåg.