NRK Meny
Normal

Vanligvis krangler brødreparet hjemme - nå skal de gjøre det foran hele Norge

Storebror Erlend (17) og lillebror Erik (15) er rake motsetninger innenfor politikken. Begge forventer høy temperatur når de i kveld barker sammen på direktesendt tv.

Brødreduell i Stormen

Brødrene Erlend (17) og Erik (15) Skaug Ingebrigtsen møtes i kveld til direktesendt debatt på NRK1. Blant de andre deltakerne er finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Thorhild Widwey (H), Bård Vegar Solhjell (SV), ordfører Ole Hjartøy (H) og utfordrer Ida Pinnerød (Ap).

Foto: Kari Skeie / NRK

Valglogo

– Stort sett har vi kranglene våre hjemme, men nå skjer det på direktesendt tv. Jeg er spent på å se om det går fint, smiler storebror Erlend Skaug Ingebrigtsen.

17-åringen er nestleder i Nordland AUF, og møter i dag lillebror Erik Skaug Ingebrigsten - for ordens skyld styremedlem i Bodø unge Høyre - til debatt.

Erlend Skaug Ingebrigtsen

– Stort sett har vi kranglene våre hjemme, men nå skjer det på direktesendt tv, smiler Erlend fra Nordland AUF.

Foto: Kari Skeie / NRK

Det skjer i anledning det direktesendte underholdningsprogrammet fra Bodø og Stormen bibliotek.

Blant deltakerne er finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Thorhild Widwey (H), Bård Vegar Solhjell (SV), ordfører Ole Hjartøy (H) og utfordrer Ida Pinnerød (Ap). I tillegg til de to brødrene, altså.

– Jeg tror folk synes det er morsomt å høre hvordan vi i det hele tatt overlever i samme hus, spøker storebror Erlend, og tenker seg om.

– Og det gjør vi jo tidvis ikke.

– Er nervøs

Fredag formiddag varmet de to opp mens biblioteket ble rigget til debatten. Skolemat, syriske flyktninger og lekser var blant temaene de to diskuterte.

Erik Skaug Ingebrigtsen

Lillebror Erik fra Bodø unge Høyre sier han har forberedt seg nøye.

Foto: Kari Skeie / NRK

Lillebror Erik ser fram til å møte Erlend på direktesendt tv.

– Jeg har allerede lagt slagplanen og funnet ut hva jeg kan prate om for å slå tilbake med Erlend. Litt nervøs er jeg, riktig nok, medgir han.

Begge de to brødrene forventer seg høy temperatur under kveldens debatt.

– Ja, uten tvil, sier nestlederen i Nordland AUF, mens lillebror nikker.

– I sommer erklærte vi faktisk at vi ikke skulle snakke om politikk igjen sammen. Men nå er den fredsavtalen brutt, smiler han.

– Må unngå å fly i tottene på ham

De håper de får tid til å debattere sakene de selv er opptatt av, og bedyrer selv at behovet for å øve ikke er så stort.

– Jeg er helt sikker på hva jeg mener vi må gjøre for å få til et bedre Bodø.

– Det eneste jeg trenger å fokusere på er hvordan jeg skal unnga å fly i tottene på Erik dersom han kommer med en provoserende kommentar, ler 17-åringen.

Forventer høy temperatur

Totalt skal det gjennomføres 12 slike sendinger fra ulike steder i landet, fra Arendal i sør til Karasjok i nord.

Målsettingen er å vise bredden i det politiske engasjementet blant vanlige mennesker, lokale folkevalgte og toppolitikere.

Det er programleder Ingerid Stenvold som leder sendingen fra Stormen litteraturhus.

– Folk kan forvente en valgsending med høy temperatur og masse spennende gjester. Hovedtema er kultur, men vi skal også snakke om mulig ny flyplass i Bodø med Siv Jensen, sier hun.

Hvordan det går kan du se på NRK1 klokka 2130 i kveld.

Ingerid Stenvold og Leo Ajkic

Ingerid Stenvold og Leo Ajkic leder programmet fra Stormen i Bodø i kveld.

Foto: Pressefoto