NRK Meny
Normal

Utvider søket etter savnede Ronny (25)

Søket etter den 25 år gamle Ronny Mathisen har ennå ikke ført til resultater. Et 20-talls mennesker letter fremdeles etter mannen fra Rødøy som antas omkommet.

Søket etter den 25 år gamle Ronny Mathisen har ennå ikke ført til resultater. Et 20-talls mennesker letter fremdeles etter mannen fra Rødøy som antas omkommet.

UTVIDER LETEOMRÅDET: – Vi har utvidet søkeområdet og driver nå med finsøk, sier lensmann Jim Kristiansen i Meløy.

Søket etter den antatt omkomne Ronny Mathisen fra Hestmona i Rødøy kommune fortsetter torsdag på femte dag med uforandret styrke.

– Nå har vi en ROV, altså en miniubåt, med sonar som ligger ute og som vi får posisjoner på fortløpende. Vi leter i et stort område, sier lensmann Jim Kristiansen i Meløy.

Han beskriver søket som utfordrende.

– Vi har utvidet søkeområdet og driver nå med finsøk, noe som tar tid. Det er dessuten noen forhold vi ikke har helt klarhet i, som hvor lenge båten var flytende før den gikk ned.

– Har dere noen teorier?

– Det er vanskelig å ha noen teorier. Vi søker i det området vi mener er mest naturlig.

(artikkelen fortsetter under)

Ser tydelige spor etter sammenstøtet

Ronny Mathisen ble sist sett ved 5-tiden natt til søndag. Han forlot da Innerkvarøya, antakelig med kurs mot sin bolig på Hestmona. Siden da har ingen observert båten hans. Nødetatene fikk melding om at han var savnet ved 17.30-tiden søndag ettermiddag.

Lensmann i Meløy

– Vi holder de pårørende fortløpende oppdatert på hvor vi søker, og ber også om deres synspunkter, sier lensmann i Meløy Jim Kristiansen.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Nøyaktig hva som har skjedd er ikke politiet helt sikre på, men malingrester på Klesjerøya og funn av flere bensinkanner og en fender gjør at politiet antar at båten har gått ned.

På Klesjerøya har båten først truffet berget en gang, så en gang til noen meter lengre frem før båten etter politiets teorier har dreid kraftig mot venstre og truffet berget der man tydelig kan se spor etter et kraftig sammenstøt.

Politiet regner med at motoren på båten fremdeles var i gang etter det første sammenstøtet med berget.

– Det ser ut til å ha vært en luftlomme i båten som har holdt den delvis flytende før den gikk ned, sier Kristiansen.

Han forteller at de holder de pårørende fortløpende orientert om situasjonen.

– Vi holder de pårørende fortløpende oppdatert på hvor vi søker, og ber også om deres synspunkter. Lokalbefolkningen er bedre kjent i området, sier lensmannen.

– Tar en ny vurdering i kveld

I løpet av søndag deltok et redningshelikopter, flere mindre, lokale båter og en dykkerbåt i søket. Kystvaktskipet Heimdal ledet letingen, og redningsskøyten «Skomvær» III ble satt inn i søket. Et fly fra NAKs flytjeneste i Bodø sluttet seg søndag kveld til letearbeidet, og søket fortsatte mandag morgen med dykkere og ROV.

Inntil videre fortsetter søket med full styrke. Kystvaktskipet Heimdal er fremdeles på stedet, og totalt er et 20-talls personer i sving.

– Vi vurderer fortløpende hvilket område vi skal være i, og hvor lenge vi skal holde på, sier Kristiansen.

Han har foreløpig ikke noen formening om når de eventuelt gir opp søket.

– Vi har tatt en oppsummering på kvelden hver dag. Foreløpig søker vi ut dagen i dag, så tar vi en ny vurdering i kveld.

Laster Twitter-innhold
Hestmona, Nordland
Foto: GoogleMaps