NRK Meny

United-supporter skal gå seks mil baklengs

Manchester United-supporteren Gard L. Michalsen lovet at han skulle gå baklengs fra Sigerfjord til Bjørnskinn dersom Manchester City vant ligaen. Nå forbereder han seg på å gå 60 kilometer baklengs. På en dag.

Gard L. Michalsen

Gard Michalsen har ingen tidligere erfaring fra å gå eller løpe baklengs, men det er straffen for å at han ikke trodde at Manchester City kunne vinne seriegull.

Foto: Silje Helene Nilsen / Sortlandsavisa

Det ble en usedvanlig nervepirrende serieavslutning i Premier Leage i helga. Mens Manchester United gjorde jobben borte mot Sunderland, slet Manchester City lenge hjemme mot Queens Park Rangers.

Først på overtid snudde City kampen med to kjappe mål, og kunne dermed heve pokalen på bekostning av Manchester United.

Holder ord

Så bakvendt, mener Michalsen, at det er verdt turen baklengs fra Sigerfjord til Bjørnskinn på Andøya. Til fots. For det var det Michalsen proklamerte i fjor høst hvis City tok ligagullet.

Da fasiten ble klar søndag ettermiddag, bestemte Michalsen seg for å holde ord. Lørdag 19.mai legger han ut fra Sigerfjord. Det er for tidlig å si om han angrer.

– Spør meg lørdag kveld. Det er nok ikke slik at jeg gleder meg. Da jeg sa det i fjor høst tenkte jeg vel ikke på at det kunne bli virkelighet. Jeg er nok stor i kjeften, og skulle kanskje ønsket at jeg holdt kjeften akkurat da. Men når sagt er sagt, skal jeg selvsagt gjennomføre det, sier Gard L. Michalsen.


Har satt av en dag

Michalsen har ingen tidligere erfaring fra å gå eller løpe baklengs, men for to år siden gjennomførte han maraton på 42 kilometer. Men det var rett vei.

– Jeg har regnet ut at med en snittfart på 4 kilometer i timen vil jeg bruke 15 timer. Hvilken fart jeg egentlig klarer holde baklengs, aner jeg ikke. Men jeg kan jo småjogge også.

United- og City-fans side om side

Redaktør i Andøyposten, Jørn Aune, hadde før helgens kamp fått laget kake med hatlagets logo på til Manchester United-supporteren og redaktør i Sortlands-avisa. Hendelsen ble avbildet av journalist Erik Jenssen i Vesterålen Online.

– Kaka gikk nesten ut vinduet, sier Jenssen.

  • Les også:

Michalsen har ikke fått så mye sympati etter at han gikk ut og bekreftet på Facebook at han skal gjennomføre det han sa i fjor høst.

– Jeg er møtt med mye godsinnet latter. Du ber jo om det når man er så storkjeftet. Ifølge noen skal det også være umulig å gjennomføre.

Så får førstkommende lørdag vise hva resultatet blir. For United-supporteren.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.