NRK Meny
Normal

To nye flyplasser rammes av streik

Flypassasjerene må belage seg på fortsatt streik. Dagens mekling førte ikke fram, og fra i kveld går bakkemannskapet ved to nye flyplasser ut i streik.

Vadsø lufthavn

MEKLING FØRTE IKKE FRAM: Fra torsdag kveld blir bakkemannskapene i Vadsø og Vardø også tatt ut i streik. Widerøe har varslet at de vil forsøke å sette inn ekstra personell for å ta ned fly i Vadsø. For flypassasjerene i Vardø blir det bakketransport til Kirkenes.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Konflikten bunner blant annet i at NHO Luftfart vil at LFF kal godta det sentrale oppgjøret uten å vite hva som ligger i de lokale forhandlingene, det ønsker ikke LFF. Det er også uenighet om penger.

– Situasjonen er fastlåst. Streiken fortsetter. I kveld tar vi ut flyplassene i Vardø og Vadsø. Vi kan ikke bøye oss for et lønnsdiktat, sier leder i LFF, Asbjørn Wikestad, til Lofotposten torsdag kveld.

Full stopp i Vardø

Widerøe vil ikke gjennomføre noen flyvninger til eller fra Vardø i morgen fredag 12.april. Berørte passasjerer vil bli kontaktet direkte med tilbud om ombooking eller bakketransport, opplyser selskapet.

I Vadsø vil trafikken stoppe opp fra midnatt, men enkelte avganger og ankomster vil går som normalt fredag, skriver Widerøe på sine nettsider.

Bakketransport alternativet

I Brønnøysund har flyene gått tilnærmet som normalt til tross for at bakkepersonalet streiker. Widerøe har holdt driften på Brønnøysund lufthavn i gang ved å bruke egne ansatte til å gjøre jobben som bakkemannskapet i Air Service vanligvis gjør.

Informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe har tidligere varslet at de vil forsøke å holde flyplassen i Vadsø åpen under streiken.

– Alternativet er bakketransport til Kirkenes. For Vardø blir det løsninga.

Stille i Svolvær

I Svolvær er lufthavnsjef Bjørn Opsahl bekymret over at det blir mindre av både inntekter og passasjerer forbindelse med streiken.

– Jeg håper streiken er over så snart som mulig, sier Opsahl til Lofotposten.no.