Tiltalt for å ha krasjet inn i politibil med vilje

Mannen må møte i retten, men risikerer lavere straff på grunn av lang behandlingstid.

Kollisjon med politibil i Alstahaug

En politibetjent pådro seg mindre skader, mens den nå tiltalte mannen ble alvorlig skadet i kollisjonen.

Foto: Politiet

Politibilen med fire betjenter var på vei til en bolig etter melding om husbråk. Men før de nådde frem, møtte de huseieren som kom mot dem i motsatt kjøreretning og i feil kjørefelt.

Politiadvokat Bjarte Walla i salten politidistrikt

Politiadvokat Bjarte Walla i Nordland politidistrikt.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Påtalemyndigheten mener mannen i 20-årene kjørte inn i politibilen med vilje og har nå tatt ut tiltale mot han, melder Helgelands Blad.

– Det er relativt sjeldent at påtalemyndigheten i saker med trafikkuhell tar ut tiltale om forsettlig forsøk på å skade noen med bruk av motorvogn. Her foreligger opplysninger i saken som peker på at det er tilfelle og som påtalemyndigheten mener lar seg bevise, sier politiadvokat Bjarte Walla ved Nordland politidistrikt til NRK.

Mannen er også tiltalt for å ha kjørt med promille.

Alvorlig skadet

Kollisjonen skjedde på fylkesvei 17 i Alstahaug natt til 7. september 2014. Mannen skal ha kommet rett mot politibilen, som da ikke klarte å svinge unna. Personbilen traff politibilen på venstre side og bilene møtte hverandre med stor kraft.

Sjåføren av politibilen ble fraktet til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen med mindre skader, mens føreren av personbilen, ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø med alvorlige skader.

Lang liggetid

Saken kommer opp for Alstahaug tingrett i april, mer enn halvannet år etter kollisjonen.

– Det har vært en uakseptabel lang liggetid, og det vil nok ha innvirkning på straffeutmålingen, sier Walla, som også skal være aktor i saken.

Mannens forsvarer har ikke fått diskutert tiltalen med sin klient, og ønsker derfor ikke å kommentere den foreløpig.

Advokaten til den skadde politimannen sier til Helgelands Blad at hennes klient ikke ønsker at hun skal uttale seg om saken.

Spesialenheten for politisaker har også vært involvert. De har tatt avhør i saken, og konkludert med at politibetjentene ikke kan klandres for ulykken.

Ulykke langs fylkesvei 17 lørdag kveld

De to bilene kolliderte på fylkesvei 17 i Alstahaug høsten 2014.

Foto: Politiet
Offersøya