NRK Meny
Normal

Sykehusbarna sperret opp øynene da Silje kom på besøk

Silje Kristin Aune har gjort det til en tradisjon å lage påskeegg til de som må tilbringe påska på barneavdelingen på sykehuset. – Jeg er veldig glad i denne hobbyen.

Utdeling av påskeegg på Nordlandssykehuset

Karstein og Ragnhild Ovesen mottar to påskeegg av Silje Kristin. Ett til Karstein, og ett til tvillingbroren som er hjemme.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Mange reiser til fjells og på hytter i påska. Da kan det være ekstra kjedelig å være innlagt på sykehuset. Silje Kristin Aune bestemte seg i fjor for å glede de innlagte på barneavdelingen på Nordlandssykehuset i Bodø. I år tar hun med seg påskeegg igjen.

– Vi er veldig glad for at noen tenker på oss, for her er det folk hele påska. Både store og små. Når barna blir innlagt blir foreldrene med dem, forteller Børg Skeie, enhetsleder på barneavdelingen.

Silje Kristin har det som hobby å lage små og større dekorasjoner og kunstprosjekter. I påska synes hun er det er spesielt fint å gi bort noe av det hun lager.

Påskeeggene er fylt med søtsaker

Litt ekstra søtsaker hører hjemme i påska. Her er noen av påskeeggene Silje Kristin har fylt opp.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Jeg er veldig glad i denne hobbyen. Så lenge folk er villige til å sponse påskeeggene, så har jeg lyst å fortsette å dekorere de og dele de ut, sier hun.

Hun bruker mye tid på å gjøre påskeeggene unike og dekorere de med små kort og papphjerter.

Helt supert

Ragnhild Ovesen er på barneavdelingen sammen med sønnen Karstein, og hun synes det er stor stas å få påskegg.

– Det er helt supert. Det er kjempeartig for ungene som er her i påska, sier hun.

Totalt har Silje Kristin fylt og dekorert 96 påskeegg. Skulle noen derfor være så uheldig å måtte tilbringe deler av påsken på sykehuset har de i det minste et lite høydepunkt å se frem til.