NRK Meny
Normal

SV velger hvor vindmøllene skal stå

SV vil prioritere vindmøllekraft i Nordland for å utvikle fylkets grønne industri.

Nettmøte med Geir Ketil Hansen (SV)

OLJE OG GASS: Det haglet inn med spørsmål om olje, gass og vindkraft da SV sin førstekandidat Geir-Ketil Hansen stilte til nettmøte.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

– Nå skal vi finne ut hvilke steder som egner seg best, sier partiets toppkandidat på stortingsvalglista.

Geir Ketil Hansen måtte svare på spørsmål om partiets skolepolitikk, oljemotstanden og om hvordan SV vil redusere antall tapere i skolen.

- Når det gjelder vindmøllekraft, vil vi også finne ut hvor det ikke passer å ha vindmøller, sa Hansen.

SV sier i sitt valgprogram for Nord-Norge at de ønsker en forlengelse av jernbanen fra Fauske til Tromsø, uten at partiet nevner Nordlandsbanen.
NRKs utspørrere ville vite hva partiet ville gjøre med Nordlandsbanen, og om det ikke var mer lurt å forbedre denne banestrekningen før en bygget den videre til Tromsø.

- Nordlandsbanen har første prioritet, sa Hansen, og viste til at Nordlandsbanen er Norges viktigste bane for frakt av gods.

Mange oljespørsmål

Nettmøte med Geir Ketil Hansen

SV-topp Geir-Ketil Hansen i samtale med NRK-journalist Knut Eirik Olsen.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Geir-Ketil Hansen kommer fra malmbyen Narvik, og sitter allerede på Stortinget. Han startet sin politiske karriere i bystyret i 1979. Siden da har han vært en aktiv SV-politiker. SVs miljøprofil var i sin tid avgjørende for at han valgte nettopp SV. Den viktigste kampsaken dette valget blir å beholde Lofoten og Vesterålen oljefritt.

Les også: Mer til kollektivtransport

Og det var oljespørsmålet leserne var mest opptatt av da Geir-Ketil Hansen stilte til nettmøte i NRK Nordland tirsdag ettermiddag. Her kan du lese svarene fra Geir Ketil Hansen:

Slik svarte Geir-Ketil Hansen